Atklāj Hokinga pēdējos vārdus; tie šokējuši daudzus

tautaruna.lv 6.februāris 2022, 20:21
 
AP/Scanpix/Leta
Pasaulslavenais teorētiskais fiziķis Stīvens Hokings mūžībā devās 2018. gadā 14. martā. Viņš bija pvadījis savu dzīvi, pētot dažus no zinātnes svarīgākajiem jautājumiem.

S. Hokinga vārdi izskanējuši grāmatas formā, ko pabeidza viņa ģimene pēc vīrieša nāves. Grāmatā "Īsas atbildes uz lielajiem jautājumiem" (Brief Answers To The Big Questions) iekļautas atbildes uz jautājumiem, kurus Hoking visvairāk saņēmis savas dzīves laikā, raksta "The Mirror".

Viņa pēdējie vārdi grāmatā bija: "Dieva nav. Neviens nevada Visumu."

Jāatzīmē, ka tā nav pirmā reize, ka Hokings noraida ideju par Dievu vai augstāku spēku.

Uzstājoties televīzijas šovā "Lielbritānijas ģēnijs" (Genius of Britain) viņš sacījis: "Jautājums ir šāds: vai veidu, kā Visums sākās, Dievs ir izvēlējies mums nesaprotamu iemeslu dēļ, vai arī to noteica zinātnes likums? Es ticu otrajam. Ja vēlaties, jūs varat saukt zinātnes likumus par Dievu, bet tas nebūtu personisks Dievs, ar kuru jūs varētu satikties un uzdot jautājumus. "

Stīvens Viljams Hokings bija angļu zinātnieks, darbojies teorētiskajā fizikā un matemātikā. Viņš sirga ar motoro neironu slimību amiotrofo laterālo sklerozi, ko viņam diagnosticēja 21 gada vecumā. Hokings miris 2018. gada 14. martā savās mājās Kembridžā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas