Kāpēc pilnībā vakcinētos kolektīvos jālieto sejas maskas?

tautaruna.lv 15.oktobris 2021, 13:55
 
Vladislavs Proškins/F64
Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja kanāla TV3 Ziņu raidījumam skaidro, kāpēc simtprocentīgi vakcinētos kolektīvos ir jālieto sejas maskas.

Speciāliste norāda, ka kopumā Latvijā saslimstības ar Covid-19 rādītāji šobrīd ir ļoti augti un tāpēc nav iespējams ikvienu vidi iedalīt "drošā" vai "nedrošā".

"Cilvēks pārvietojas gan sabiedriskajā transportā, gan dodas uz veikalu. Tās ir, tā saucamās, sarkanās zonas, kur mēs nezinām, kāds ir mums blakus esošais cilvēks, vai viņš vakcinētais vai nevakcinētais," norāda I. Arāja.

Speciāliste atzīmē, ka cilvēki neatrodas tikai mājās vai darbā, bet nodarbojas arī ar citām aktivitātēm, tāpēc arī vakcinētos kolektīvos nepieciešami sejas aizsegi.

Kā ziņots, valstī līdz 11.janvārim izsludināta ārkārtējā situācija, tādējādi spēkā stājoties vairākiem Covid-19 izplatības novēršanai paredzētiem ierobežojumiem.

Atbilstoši Ministru kabineta lēmumam par ārkārtējo situāciju, darbs klātienē ar darba devēja norīkojumu iespējams, lai nodrošinātu darba nepārtrauktību, ja to nevar veikt attālināti. Savukārt darba telpās, kur ir vairāk par vienu personu, visiem darbiniekiem pareizi jāvalkā sejas maskas.

Tajā pašā laikā privātajā sektorā pret Covid-19 nevakcinētajām personām darba devējs izvērtē katra nodarbinātā darba pienākumus, specifiku un apstākļus, nosakot inficēšanās un infekcijas izplatības risku. Personas, kuras atbilstoši izvērtējumam nav pakļautas inficēšanās riskam un to nerada citiem, var veikt darba uzdevumus bez derīga vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikāta.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:22

Jaunākās diskusijas