Dietologs atklāj, kādiem cilvēkiem nav vērts domāt par tievēšanu

tautaruna.lv 9.jūlijs 2021, 19:10
 
pexels.com
Dietologs norāda, ka zaudēt liekos kilogramus iespējams arī bez diētām un smagām fiziskām aktivitātē, palielinot šķiedrvielu daudzumu uzturā. Taču esot cilvēki, kuriem svara zaudēšana ir sarežģītāka, stāsta dietologs Mihails Ginzburgs.

Kā atzīmē speciālists, ir noteikts vidējais kaloriju daudzums, kuru izmantojot, var paļauties, ka tiks zaudēti liekie kilogrami. Taču precīzu formulu ir grūti radīt, jo nav divu vienādu cilvēku, raksta "med2.ru".

Ārsts norāda, ka divi cilvēki, kuri piekops līdzīgu dzīvesveidu un ēdīs to pašu pārtiku, tērēs atšķirīgu kaloriju daudzumu.

"Jūs varat izvēlēties apstākļus, kādos vielmaiņa darbosies optimāli. Parasti šie apstākļi ir diezgan vienkārši : ēdiens bez acīmredzami kaitīgiem pārtikas produktiem, normāls fiziskās aktivitātes līmenis, labs nakts miegs. Arī pozitīva attieksme netraucēs," norāda Ginzburgs.

Tomēr dietologs norāda, ka ir cilvēki, kuri butībā nevar zaudēt svaru, turklāt nevis fizioloģisku iemeslu dēļ, bet tāpēc, ka svara zaudēšanai nepieciešamie apstākļi nav saderīgi ar viņu dzīvesveidu.

"Mēs runājam par tādiem jēdzieniem kā dzīves kvalitāte, dzīves mērķis, dzīves jēga. Piemēram, cilvēks nevar attiekties no kāda ēdiena vai regulāri nodarboties ar fiziskām aktivitātēm. Viņš nevar un viss, par saprotot, ka tādejādi viņš padara svara zaudēšanu neiespējamu," pauž dietologs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:44

Jaunākās diskusijas