"Naudas izšķērdēšana!"; Saulkrastos cilvēki pamatīgi sašutuši par bīstamām stāvvietām

tautaruna.lv 9.jūlijs 2021, 21:00
 
Ekrānuzņēmums
Šovasar Saulkrastu centrā ierīkotas stāvvietas aptuveni simts automašīnām, kaut stāvlaukumi joprojām nav nodoti ekspluatācijā, iedzīvotāji jau pamanījuši nepilnības- stāvlaukumi ir pārāk īsi. Autovadītājiem tie būšot neērti un bīstami, ziņo raidījums "Bez Tabu".

Kāds raidījuma Bez Tabu skatītājs rakstiskā vēstulē norādījis, ka pašvaldība esot izšķērdējusi līdzekļus. Kā raksta skatītājs, šobrīd ”briestot liela problēma”: Pašreiz norit jaunbūvēto stāvlaukumu nodošana ekspluatācijā, bet tie ir izbūvēti absolūti nepareizi. Info no domes slepenām sarunām, ir komanda klusēt par notiekošo, jo iesaistīta Eiropas fondu nauda, kas segs 90% no izdevumiem, bet jau tagad domē visiem skaidrs, ka viss būs jāpārbūvē, jo projektētāji ir spēcīgi kļūdījušies."

Bez Tabu veic mērījumus un noskaidro, ka paralēlā stāvvieta Saulkrastos būs 538 centimetrus gara, blakus novada centrā- Ādažos stāvvieta ir 690 centimetrus gara. Rīgas centrā esošā stāvvieta ir 640 centimetrus garāka jeb par metru garāka nekā Saulkrastos.

Arī netālu no stāvlaukuma sastaptie Saulkrastu puses iedzīvotāji neslēpj sašutumu par ierīkoto stāvvietu nelielajiem izmēriem. ”Ja tas ir automašīnām, tad tas ir nelielām, mazām automašīnām, kuri varbūt tur ielīdīs iekšā. Pavirši projektēts, izšķērdēta nodokļu maksātāju nauda,” uzskata Ainārs.

Vilmārs norāda, ka, braucot gar stāvvietām, tās likušās ļoti mazas, tādēļ viņš līdz tām aizgājis kājām.

Saulkrastu novada izpilddirektors arī saņēmis iedzīvotāju sūdzības un steidzās stāvvietas pārmērīt. Vietvarā sapratuši, ka teorētiski viss atbilst projektā paredzētajam, iepriekš nav varējuši paredzēt, ka stāvvietas atsevišķai autovadītāju grupai var būt neērtas.

Ceļu satiksmes drošības direkcijā norāda, ka pašvaldībai savulaik nav ieteikts, neparedzot manevru iespējas, veidot paralēlās stāvvietas ceļa malā, tomēr stāvlaukums ir izbūvēts. Tāpat CSDD konstatējuši, ka pašvaldība ierīkojusi iepriekš nenorādītas riteņu atduras.

Lielākais projekta finansētājs ir Lauku atbalsta dienests, kas piešķīris Eiropas fondu finansējumu 350 tūkstošu apmērā. Saņemot signālu no Bez Tabu, dienesta pārstāvji dosies uz Saulkrastiem, lai situāciju aplūkotu savām acīm. Pat, ja stāvlaukums būs neērts autovadītājiem, finansējums tik un tā var tikt pārskaitīts pašvaldībai, jo atbilst iesniegtajam projektam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:36

Jaunākās diskusijas