Jēkabpilī starp kaimiņiem izceļas liels konflikts; liek lietā pat cirvi

tautaruna.lv 9.jūlijs 2021, 7:30
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Jēkabpils novada Ābeļu ciemā noticis asiņains konflikts, kurā nodarīti miesas bojājumi gados vecākiem iedzīvotājiem, laulātam pārim, kā arī no cirvja triecieniem cietusi automašīna. Konflikts šādi izvērties pēc tam, kad ciema iedzīvotāji aizrādījuši kaimiņu teritorijas saimniekiem par tur notikušo skaļo uzdzīvi, kas traucējusi naktsmieru, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Jēkabpils novada Ābeļu ciemā, privātmāju apkaimē dzīvojošā Jana uzrādīja iespaidīga izmēra zilumus uz sava ķermeņa. Tāpat viņa uzrādīja fotoattēlus, kuros iemūžinātas viņas traumas, kuras kautrējās demonstrēt “Bez Tabu” kameras priekšā, kā arī attēlus, kuros fiksēti viņas vīram nodarītie miesas bojājumi. Jana arī uzrādīja ārstniecības iestādes izrakstīto dokumentāciju, kas apstiprina, ka laulātais pāris guvis nopietnas traumas.

Trauksmainie notikumi notika jūnijā, naktī, kad pāra naktsmieru traucēja skaļa uzdzīve kaimiņos, kokapstrādes uzņēmuma teritorijā. Kā raidījumam stāstīja Jana, tur skaļas mūzikas pavadībā uzdzīvoja liela kompānija.

Par trokšņošanu devusies aizrādīt kaimiņiem, pieprasījusi pieklusināt ballīti, turpināja stāstīt Jana.

"Piegāju no tās puses, kur viņi kurināja ugunskuru, sasaucu saimnieku. Viņš pienāca. Ļoti piedzēries bija. Pateicu, lai mūziku nogriež klusāk. Sāka aizvainot ar lamuvārdiem," saka Jana.

Sapratusi, ka kaimiņi negrasās respektēt apkaimē dzīvojošo intereses, zvanīja vīram un policijai, kas, kā stāstīja Jana, vēl vairāk nokaitinājis ballētājus.

"Viņš [kaimiņu teritorijas saimnieks] līda pāri sētai. No vārtiem izskrēja viņa [saimnieka] dēls un iesita man ar kāju no visa spēka pa vēderu. Es nokritu, viņš turpināja mani sist ar kājām. Atskrēja sieviete, turējos pie vēdera, viņa arī sāka sist," atceras Jana.

Pēc brīža atsteidzās viņas vīrs, pašaizsardzības un sievas aizstāvības nolūkiem, talkā ņemot cirvi, par situācijas attīstību turpināja stāstīt Jana. Arī viņam esot uzklupuši un piekāvuši.

"Viņi, pieci cilvēki, vīru neitralizēja un sāka sist. Vīram jau iepriekš bija traumēta viena roka, tā nebija lietojama. Es lūdzu, lai neaiztiek to roku. Viņam lauztas trīs ribas, divās vietās žoklis lauzts. No sitiena pasliktinājusies redze, jo acs bija asinīs, auss zila. Pa ausi ar kājām sita. Zilumi pa visu ķermeni. Man viss vēders [zilumos], arī roka [traumēta]. Nevarēju strādāt dažas dienas. Savukārt tagad nevaru sēdēt," pauž Jana.

Asiņaino konfliktu pārtrauca Valsts policijas ekipāža, ko, iepriekš zvanot likumsargiem, piesaistīja Jana. Vēlāk policija piesaistīja ātrās neatliekamās palīdzības mediķus, kuri nogādāja Janas vīru slimnīcā.

Abiem nodarītos nopietnos miesas bojājumus fiksētas ārstniecības iestādēs.

Konfliktā iesaistītās puses raidījumam stāstīja, ka abu pušu starpā jau gadiem ilgi valda saspīlētas attiecības. Jana norādīja, ka ilgstoši ar vīru iebilst par trokšņošanu uzņēmuma teritorijā, kas saistīta ar kokapstrādes procesu. Iebilstot pret to, savulaik vākti iedzīvotāju paraksti, kas, tāpat kā citas sūdzības, novirzītas uzraugošajām iestādēm, norādīja Jana. Savukārt kokapstrādes uzņēmuma saimnieka dēls raidījumam norādīja, ka šie pārmetumi nav pamatoti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:25

Jaunākās diskusijas