Meteorologs: šonakt Rīgas lidostā pārspēts aukstuma rekords

tautaruna.lv 31.maijs 2021, 8:31
 
Andrejs Strokins/F64
Meteorologs Jānis Trallis mikroblogošanas vietnē Twitter pastāstījis, ka šonakt Rīgā pārspēts 31. maija aukstuma rekords kopš 1929. gada.
Kā norāda Trallis, Rīgas lidostā saullēktā reģistrēti +2 grādi, kas ir arī 31.maija aukstuma rekords galvaspilsētā no 1929.gada.

Viņš norāda, ka galvaspilsētas centrā tobrīd bija +8 grādi, Daugavgrīvā bija +9 grādi. Arī Ventspilī gaisa temperatūra bija no +1 grāda lidostā līdz +8 grādiem ostā, līdzīgi Liepājā, raksta Trallis.

"Valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra nakts izskaņā divu metru augstumā noslīdējusi līdz 0..+4 grādiem. Jēkabpils centrā zemākā temperatūra pie zemes +4 grādi, uz augu lapām +2 grādi," raksta Trallis.

Kā prognozē sinoptiķi, pirmdien Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, dienas gaitā debesis pamazām pārklās mākoņi - vakarā gaidāms apmācies laiks.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +16..+19 grādiem, piekrastē vietām līdz +13 grādiem. Rīgā palielināsies mākoņu daudzums, nelīs, pūtīs lēns vējš un gaiss iesils līdz +18 grādiem, pie jūras - līdz +15 grādiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:05

Jaunākās diskusijas