Neticami! Viena nekaitīga jautājuma dēļ no darba atlaiž seniori

tautaruna.lv 3.marts, 4:00
 
pexels.com
90 gadus vecā Frana Itkofa kopumā 60 gadus bija nostrādājusi vienā darbavietā - Nacionālajā multiplās sklerozes biedrībā. Tā ir labdarības organizācija, kurā palīdzība un atbalsts tiek sniegts cilvēkiem ar šo diagnozi. Pavisam nesen Frana saskārās ar ļoti nepatīkamu situāciju, vēsta "The Sun".

Frana lielāko daļu sava mūža, kopumā 60 gadus, bija nostrādājusi konkrētajā darbavietā.

Pirms aptuveni 60 gadiem viņa sāka savu karjeru konkrētajā labdarības organizācijā, jo viņas vīram tika atklāta multiplā skleroze. Vēloties palīdzēt gan viņam, gan līdzcilvēkiem, viņa nolēma, ka tieši šī būs īstā vieta, kur darboties.

Tā sieviete vienā darbavietā nostrādāja veselus 60 gadus. Frenai ļoti patika savs darbs, un viņa tajā bija ieguldījusi visu savu sirdi.

Liels bija sievietes pārsteigums, kad pēkšņi viņa saņēma ziņu, ka ir atlaista. Un tas viss tikai tāpēc, ka Frena bija uzdevusi pavisam nekaitīgu jautājumu savam kolēģim.

Par spīti cienījamam vecumam, Frena māk apieties ar jaunajām tehnoloģijām, tajā skaitā datoru. Janvāra vidū viņa saņēma e-pastu par to, ka ir atlaista. Atlaišanas iemesls - viņa pārkāpusi organizācijas politiku attiecībā uz daudzveidību, vienlīdzību un iekļaušanu. Frenai bija dubultšoks - gan par to, ka ir tikusi atlaista, gan par atlaišanas iemeslu.

Izrādās, ka pie visa vainīgs ir viens liktenīgs jautājums. Frena bija kādam kolēģim uzdevusi pavisam vienkāršu jautājumu. Viņa vēlējās noskaidrot, kāpēc kāds kolēģis, nosūtot e-pastu, parakstās ar vietniekvārdiem. Un izrādās, tieši šis jautājums bija liktenīgs, kā rezultātā seniore pēcāk zaudēja darbu.

"Man nebija ne jausmas, ko tas nozīmē," sacīja Frena. Kolēģis esot teicis, ka vietniekvārdi tika lietoti, lai sabiedrība varētu būt iekļaujošāka, un Frena apšaubīja, kāpēc tas bija nepieciešams, kā rezultātā zaudēja darbu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

3.marts

 
 
 
 
 

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:19

Jaunākās diskusijas