Aviokompānijas ideja svērt pasažierus pirms katra lidojuma izpelnās lielu sašutumu

tautaruna.lv 17.februāris, 14:00
 
unsplash.com
Lai dotos ceļā ar lidmašīnu, ierasti aviokompānijas aicina nosvērt bagāžu, lai pārliecinātos, ka tā nav par smagu. Tai esot pārāk smagai, ir divas izvēles - izmest lieko vai samaksāt papildu maksu. Šobrīd pāris aviokompānijas nolēmušas neaprobežoties vien ar bagāžas svēršanu.

Pirms neilga laika ziņojām, ka viena no populārākajām Skandināvijas aviokompānijām nākusi klajā ar paziņojumu, ka tuvākā gada laikā plāno ieviest jaunu procedūru - pasažieru svēršanu. Šāda ideja pieder aviokompānijai "Finnair". Pašlaik ikviens pasažieris, kurš plāno ceļot ar šīs aviokompānijas lidmašīnām, var brīvprātīgi izmēģināt jauno procedūru, jo līdz gada beigām paredzēta tās obligāta ieviešana.

Kā skaidroja aviokompānijas pārstāvji, šādu procedūru paredzēts ieviest, lai rūpētos par apkalpes un pasažieru drošību. Šādā veidā būs iespējams labāk noteikt, cik degvielas nepieciešams drošai nonākšanai galamērķī un vai lidmašīna nav par smagu, lai paceltos gaisā.

Lai arī mērķis ir cēls, tomēr ideja svērt pasažierus izpelnījusies kritiku un sašutumu, ziņo "The Sun".

Vairāki aviokompānijas pasažieri apsūdz "Finnair" pazemojošā rīcībā. Vairāki cilvēki norāda, ka šāda procedūra liks justies neērti daudziem un tā ir pazemojoša. Cilvēki tiks kaunināti par savu svaru.

Savas dusmas cilvēki izlika arī mikroblogošanas vietnē "X". Kāds sociālā medija lietotājs rakstīja: "Tas ir smieklīgi. Nedariet šīs muļķības."

Cits teica: "Tas ir cilvēktiesību pārkāpums."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:21

Jaunākās diskusijas