Ārstu nolaidības dēļ 136 sievietes saņem traģiskas ziņas

tautaruna.lv 17.februāris, 11:15
 
pexels.com
Lielbritānijas Nacionālā Veselības dienesta auglības klīnikā noticis negadījums, kas atstājis neizdzēšamas sekas 136 sieviešu dzīvēs, vēsta "The Sun".

Klīnikā notikuši ķibele olšūnu iesaldēšanas procesa laikā Londonā.

Nelielā kļūda tagad laupīs 136 sieviešu iespēju tikt pie bērniņa.

Šobrīd nav skaidri zināms, vai iesaldētās olšūnas vēl reiz varēs apaugļot vai arī tās ir kļuvušas nedarīgas. Tomēr pastāv aizdomas, ka piepildīsies sliktākais variants. Situāciju iespējams apzināt vien brīdi, kad sievietes būs nolēmušas apaugļot iesaldētās olšūnas un tās būs nepieciešams "atkausēt".

Šī kļūme kopumā ietekmē 136 sievietes, kuras bija nodevušas olšūnas vai embrijus 2022. gadā, laika posmā no septembra līdz oktobrim.

"Ārsts mani informēja, ka olšūnas, kuras esmu iesaldējusi, visticamāk, nebūs dzīvotspējīgas nepareiza sasaldēšanas procesa dēļ. Tas ir bijis sirdi plosoši," atklāj kāda no cietušajām.

Par negadījumu pirmo reizi mediķi uzzināja pērnā gada martā, tomēr iesaistītajām sievietēm informācija tika pasniegta novēloti, kā rezultātā radās liels sašutums. "Ja man par šo problēmu būtu paziņots uzreiz, es toreiz būtu varējusi veikt vēl vienu olšūnas sasaldēšanu un būt daudz labākā situācijā nekā tagad," norāda kāda cita cietusī.

Lai varētu iesaldēt olšūnas, sievietēm klīnikā ir jāsamaksā 3700 britu mārciņas, taču embrija iesaldēšana izmaksā krietni vairāk - 4500 britu mārciņas.

Šobrīd klīnika, kurā radās šī kļūme, ir sniegusi atvainošanos visām cietušajām sievietēm.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas