"Aleluja, jauna ēra"; kas tik īpašs ir jaunajos lidostas rokas bagāžas skeneros?

tautaruna.lv 17.februāris, 13:30
 
Ģirts Ozoliņš/MN
Pirms dažiem menešiem Rīgas lidostā izveidoja drošības kontroles punktu speciāli ģimenēm ar bērniem. Izrādās, ka šajā drošības pārbaudes punktā no rokas bagāžas nav jāizņem šķidrumi un elektronika.

Ar prieku par šo jauninājumu mikroblogošanas vietnē "X" dalījusies kāda pasažiere: "Kāpēc nebiju te dzirdējusi sajūsmu par jaunajiem skeneriem Rīgas lidostā, kur rokas bagāža vairs nav jāatver un katrs sīkums jāizkrāmē? Aleluja, jauna ēra!"

Komentētāji lielākoties priecājas līdz ar autori, tomēr atzīmē, ka vairākās Eiropas lidostās šādi skeneri vairs nav jaunums: "Tā jau vismaz pāris gadus ir daudzās Eiropas lidostās. Jaunie skerneri ir tikai fast-track, līdz ar to vairākumam pasažieru šis “tehnoloģiskais jaunums” joprojām izpaliek tāpat kā ovācijas."

"Tāds Rīgā ir viens. Ātrajai līnijai, kur ar bērniem un par naudu. Amstredamā Shipholā un Romas Fjumičino visi skeneri tādi. Jūs vispār nekādas ziņas nelasāt?"

Neskatoties uz sajūsmu, ir arī kāds negatīvs aspekts, kasjāņem vērā: "Šis būs aktuāli apmēram 0.001% cilvēku, bet tie jaudīgie x-ray pamatīgi sabojā foto filmiņas (35mm, polaroid, instax). Manas polaroid filmiņas bija faktiski neizmantojamas pēc šiem skeneriem, un instax filmiņām bija interesants 90to gadu blāvu krāsu (de)efekts."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:33

Jaunākās diskusijas