FOTO: Šausmas! Vīrieša mēle iekrāsojas zaļa un uz tās sāk augt apmatojums

tautaruna.lv 16.jūlijs 2023, 19:45
 
unsplash.com
64 gadus vecais vīrietis no ASV bija pamatīgi izbrīnīts, kad kādu dienu pamanīja, ka pēkšņi viņa mēle ir mainījusi izskatu. Tā iekrāsojusies zaļā krāsā un uz tās sākuši augt matiņi, vēsta "Daily Star".

Kā izrādās, tad tas nav unikāls gadījums. Aptuveni 13% pasaules iedzīvotāju savas dzīves laikā ir saskarušies ar līdzīgu problēmu, viņiem uz mēles ir parādījies apmatojums.

Izrādas, ka izmaiņas uz viņa mēles notikušas, jo vīrietis piedzīvojis retu blakusparādību, lietojot zāles un smēķējot.

Ārsts veicot pacienta apskati konstatēja, ka viņam ir pārlieku liels aplikums uz mēles un viņam ir palielinājies garšu kārpiņu izmērs. Pateicoties tam, viņa mēle ir iekrāsojusies netipiskā krāsā, jo starp garšu kārpiņām ir uzkrājušās baktērijas un ēdienu paliekas.

Tika arī atzīmēts, ka apmatojums uz mēles varēja rasties, pateicoties antibiotiku kursam, kuru nesen vīrietis bija pabeidzis smaganu infekcijas dēļ. Tāpat šādas mēles izmaiņas var izraisīt smēķēšana, jo šāds kaitīgais ieradums izraisa baktēriju un aplikuma veidošanos uz mēles.

Tāpat mediķi norāda, ka šādas blaknes var arī paradīties, ja konkrētā persona slikti rūpējas par savu mutes dobuma higiēnu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

16.jūlijs 2023

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas