Uz atjaunotā Brasas tilta novērota aplam dīvaina lieta

tautaruna.lv 16.jūlijs 2023, 5:30
 
Ģirts Ozoliņš/f64
Cilvēki novērojuši, ka uz atjaunotā Brasas tilta vēl arvien norit darbi - šobrīd starp ietvi un brauktuvi uz norobežojošām margām papildus tiek novietots metāla siets.

Ļaudis ir neizpratnē kam tas domāts - vieni saka, ka tas varētu būt aizsargsiets, kas neļauj no tilta uz dzelzceļa un tā elektrotīkla nokrist dažādām lietām, bet tad sietam vajadzētu būt uz tilta margām pašā malā, lai arī gājēji nevarētu nodarīt postu elektriskā dzelceļa kontaktīklam un paši būtu drošībā. Citi spriež, ka tādējādi tiek samazināts risks, ka kāds neveikls gājējs izskries uz brauktuves. Nedz inženieri, nedz parastie ļautiņi par šo dīvainību netiek skaidrībā.

"Pilnīgā ķirsī? Vai kāds man var paskaidrot, kāpēc uz jaunā Brasas tilta starp ietvi un brauktuvi skrūvē sietu?'

"Lai stirnas neskrien pār ceļu, skaidra lieta. Ja nopietni - ja nu kaut ko obligāti jāliek, tad lietderīgāk būtu [bijis] likt caurspīdīgu materiālu gājēju / velobraucēju pasargāšanai no ūdens šaltīm no brauktuves slapjā laikā."

"Pieļauju, ka tam ir kāda saistība ar dzelzceļa kontakttīklu, tikai vai tādā gadījumā tai restei nevajadzēja būt uz arējām margām."

"Lai sabojātu skatu autobraucējiem. Kāds labi nopelnīja uz sieta piegādes!"



"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas