Kardiologs Andrejs Ērglis ierauts pamatīgā skandālā

tautaruna.lv 16.jūlijs 2023, 11:43
 
Ģirts Ozoliņš/F64
“Šokējošas nedēļas ziņas! Pensionāri ir pirmā problēma, ārstiem nav laika palīdzēt.” Ar šādu kliedzošu virsrakstu sociālajos medijos vēja spārniem izplatījās aizdomīga ziņa, kurā apgalvots – televīzijas tiešraides laikā no studijas izmests cienītais profesors un kardiologs Andrejs Ērglis. Kā iemesls šādai rīcībai tiek minēta ārsta uzdrīkstēšanās atklāt savu kolēģu rūpīgi glabātu noslēpumu. Pats Ērglis gan atzīst – izlasot rakstu, izplūdis smieklos un sapratis, ka kļuvis par ēsmu viltus ziņas lasītāju pievilināšanai, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Kardiologs un profesors Andrejs Ērglis atzīst - intervijās, diskusijās un televīzijas raidījumos kā savas nozares speciālists piedalījies daudzkārt, tāpēc ieguvis atpazīstamību un, visticamāk, ieinteresējis arī viltus ziņas rakstītājus. Viņš ar ironiju secina - vienmēr kameru priekšā (un ne tikai) uzvedas pieklājīgi, tāpēc izdzīt no studijas neesot bijusi vajadzība. Pēc tam, kad gari un plaši izklāstīts it kā notikušais skandāls studijā, raksta pavediens pamazām aizved līdz kāda mistiska brīnumlīdzekļa slavināšanai, kas kā ar roku noņemot sirds, asinsvadu un citas veselības problēmas.

Andrejs Ērglis atgādina, ka ārstiem Latvijā aizliegts reklamēt konkrētus medikamentus.

Dezinfomrācijas pētniece Nika Aleksejeva pārliecināta - krāpnieki, iesaistot sabiedrībā atpazīstamas personības, vēlas panākt pēc iespējas vairāk klikšķu uz raksta saites. Pētniece veikusi izmeklēšanu un secinājusi: domēns, uz kura ziņa izvietota, bāzēts Krievijā un izplata dezinformāciju par dažādiem medicīnas pakalpojumiem un brīnumzālēm ne tikai latviešu, bet arī bulgāru, čehu, slovāku un malajiešu valodā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas