"Matemātikas eksāmenus laboja mākslīgais intelekts"; rodas šaubas vai eksāmenus laboja skolotāji

tautaruna.lv 16.jūlijs 2023, 19:17
 
pixabay.com
Šā gada pamatskolas centralizētā eksāmena rezultāti ir pārsteidzoši slikti - par to sašutuši ir gan vecāki, gan skolēni, gan izglītības un zinātnes ministre. Sabiedrībā sāk izplatīties pieņēmums jeb sazvērestības teorija, ka eksāmenus labojis mākslīgais intelekts, kas pats nav bijis pietiekami gudrs un pieļāvis lielas kļūdas.

Ieraksts "Twitter: "A kāpēc neviens nerunā par to, ka matemātikas eksāmenus laboja AI? Ka tas ir pielaidis tik daudz kļūdu, ka vidēji eksāmenu rezultāti ir par 8-15% augstāki? Ka daudzi nenolikušie patiesībā ir nolikuši un daudziem nolikušajiem rezultāts ir pat līdz 2 reizes augstāks!?"

Autors turpina: "Rezultātā daudzi vecāki tikai tagad mostas, apstrīd rezultātus. Ir kavēta iestāšanās tajās pašās ģimnāzijās, kurās iestāšanās tiek balstīta uz matemātikas eksāmena rezultātiem. Nav vispārēja haosa tikai tāpēc, ka visi vecāki vēl nemaz nezina, ja?"

Skolotāji apstrīd ierakstu: "Laboja skolotāji no skolām. Ir iedota lapa ar rezultātiem un vai nu ir vai nu nav pareizs rezultāts. Starp citu, eksāmens bija salīdzinoši viegls. Tā, ka paši vainigi, ja nespēj savākt 10%"

Komentētāji spriež: "Nav izdevīgi to visu stāstīt, tad nevarēs taisīt skandālu un visu uzgrūst skolotājiem. Vēl jau varētu pieminēt slavenās kompetences, Skola2030. Cik naudas izgrūsts, rezultātiem bija jābūt žilbinošiem.."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:52

Jaunākās diskusijas