"Krima atdota Krievijai?" Vīrieti pārsteidz ieraudzītais "Sadales tīkla" mājaslapā

tautaruna.lv 9.maijs 2022, 7:00
 
F64
Uzņēmuma “Sadales tīkls” (ST) mājaslapā apskatāmajā digitālajā kartē Ukrainai piederošā Krimas pussala nodēvēta par Krimas Republiku, kas liek domāt, ka šī Ukrainas teritorija konkrētajā kartē atdota Krievijai. Par to sašutis kāds vīrietis, kurš pamanījis šo nebūšanu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Jānis raidījumam ziņoja, ka ST mājaslapā, sadaļā “Digitālās kartes” Krima nosaukta par Krimas Republiku. Pussalas nepareizais nosaukums, tāpat kā tās apdzīvoto vietu nosaukumi, rakstīts krievu, nevis ukraiņu valodā (pārējās Ukrainas apdzīvotās vistas kartē rakstītas ukraiņu valodā). Tas Jānim liek domāt, ka šajā kartē Krima “uzdāvināta” Krievijai.

"Pētot ST karti, sanāca pavērt karti plašāk un, skatoties uz Ukrainu, ieraudzīju, ka Krima ir nosaukta par Krimas Republiku, ko starptautiskā sabiedrība, ieskaitot Latviju, joprojām uzskata kā Ukrainas sastāvdaļu. Kā ST šo skaidro?"

ST mājaslapā apskatāma ārvalstu digitālo karšu izstrādātāja “OpenStreetMap” karte, un par tajā izvietoto informāciju atbild “OpenStreetMap”, raidījumam norādīja ST pārstāve Gunta Līne.

"Liels paldies iedzīvotājam, kurš šo pamanījis. Mēs nodevām informāciju resursa turētājiem. No savas puses mēs raugāmies, ko varam darīt, lai uzlabotu kartes attēlojumu tā, lai turpmāt nebūtu jāpiedzīvo šādas situācijas."

ST pārstāve Līne uzsvēra, ka uzņēmums kategoriski nosoda Krievijas agresiju Ukrainā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:21

Jaunākās diskusijas