"Uz jūsu rokām ir tūkstošiem ukraiņu asinis"; 9. maijā internetā uzlauž Krievijas TV programmas

tautaruna.lv 9.maijs 2022, 12:13
 
Ekrānuzņēmums
Kā ziņo BBC, 9. maijā tie, kuri parādi Krievijas televīzijā vēroja tiešsaistē, pamanīja, ka TV programmas aprakstos parādījās saukļi pret karu.

Tādiem Krievijas propogandas kanāliem kā "Pirmais Kanāls", "Rossija-1"un "NTV-Plus" internetā bija nomainīti programmas nosaukumi.

"Uz jūsu rokām ir tūkstošiem ukraiņu un simtiem viņu noslepkavoto bērnu asinis", "TV un varas iestādes melo", "Nē karam" - vēstīja mainītie programmu nosaukumi.

Kā zināms, Maskavā šodien notiek svinības un militārā parāde par godu uzvarai pār nacistisko Vāciju.

Kā ziņoja BBC, Krievijas prezidents militārās parādes uzrunā nav nācis klajā ar būtiskiem paziņojumiem par karu Ukrainā. Viņš paudis, ka Rietumi nevēlas klausīties Krievijā un viņiem esot citi plāni. Putins teicis, ka Rietumi "gatavojās ieņemt mūsu zemi, ieskaitot Krimu". Viņš uzrunā turpinājis ierasto retoriku par NATO radītājiem draudiem Krievijai un "speciālās militārās operācijas" Ukrainā nepieciešamību, nodevējot to par "pareizo lēmumu".

Krievijas prezidents uzrunā Sarkanajā laukumā atsaucies uz Padomju Savienības uzvaru Otrajā pasaules karā, aicinot karaspēku gūt uzvaru karā Ukrainā. Savā 11 minūtes ilgajā runā Kremļa saimnieks neprognozēja, cik ilgi karš varētu turpināties, kā arī nesniedza pārskatu par gūtajiem panākumiem, kas patiesībā ļoti pieticīgi un nesuši iebrucējiem vienīgi milzu zaudējumus.

Krievija 24.februārī sāka neizprovocētu iebrukumu Ukrainā un Krievijas karaspēks Ukrainas teritorijā jau pastrādājis šausminošus kara noziegumus, tai skaitā civiliedzīvotāju masu slepkavības.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis norādījis, ka tieši Krievija agresija pret Ukrainu atgādina nacistu zvērības.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:01

Jaunākās diskusijas