Soctīklus satricina Latvijas skolēnu projekta darbs literatūrā; cilvēku domas dalās

tautaruna.lv 17.aprīlis 2022, 13:44
 
Ekrānuzņēmums
Kāds mikroblogošanas vietnes Twitter lietotājs dalījies ar foto, kurā redzams skolēnu darbs literatūras stundā.

Kā atklāj ieraksta autors, viņš dalījies ar klasebiedru projekta darbu literatūras stundā. Projekta darbs bijis par dzejnieku Ojāru Vācieti un skolēni izvēlējušies prezentēt koka pagali, uz kuras uzrakstīta minētā autora dzeja.

Kā noprotams pēc ieraksta, tā autors šādu risinājumu uzskata par neatbilstošu. Vēlāk komentāros viņš atklāj, ka citi skolēni veidojuši kolāžas, kaut kas "no plastmasas bija salīmēts" utt. Ieraksta autors uzskata, ka citi tiešām bija ieguldījuši darbu projektā. Rezultātā pagales "autori" saņēmuši atzīmi 4, kamēr citiem tā bijusi ievērojami augstāka. Ieraksta autors gan atzīmē, ka skolēnus "iegāza" projekta daļa, kurā bija jāveic dzejoļa analīze.

Savukārt citu soctīklu lietotāju domas dalās - kamēr daudzi uzskata, ka skolēni ļoti radoši piegājuši projektam un tas ir apsveicami, citi uzskata, ka tā ir "necieņa pret dzejas autoru".

"Ja tam apakšā ir ideja, saistība ar dzejoli, un ir stāsts arī par pagali - kur tā dabūta, kāds koks, utt. - kāpēc gan ne?" - pauž Laura.

"Nu bet stilīgi tak. Stāsts par oglēm uz koka," komentārā raksta Ieva.

"Kāpēc man tas izskatās pēc necieņas pret dzejas autoru..." - pauž lietotājs Mans Dievs.

"Kādreiz ļaudis uz bērza tāss rakstīja. Kāpēc dzeju nevar uz pagales rakstīt?" - jautā Sandra.

"Oriģināls piegājiens," novērtē Katrīna.

"Es reiz nodevu tukšu lapu, jo aizmirsu, ka jāsagatavo darbs par dadaismu literatūrā. Izlikos, ka tas ir protests utt bla bla. Nostrādāja!" - savu pieredzi komentārā atklāj Baiba.

Iepriekš vēstījām, ka vairākās Latvijas skolās martā bija diena, kurā uz skolu varēja ierasties ar jebko, izņemot skolas somu. Arī šo uzdevumu jaunieši veica radoši, mācībām nepieciešamās mantas nesot pat atkritumu tvertnēs un dzīvnieku pārnēsajamās kastēs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:08

Jaunākās diskusijas