5 ģimenes locekļi izlec no 7.stāva; aizdomas par kolektīvu pašnāvību

tautaruna.lv 17.aprīlis 2022, 4:30
 
AFP/Scanpix/LETA
Marta beigās Šveicē četri francūži, vienas ģimenes locekļi, gāja bojā, izlecot no sava dzīvokļa, kas atrodas 7. stāvā, balkona. Šādas rīcības iemesls joprojām ir noslēpums. Izdzīvoja tikai bērns, bet viņš ir komā.

Četri vienas ģimenes locekļi, kuri gāja bojā pēc lēciena no daudzstāvu mājas balkona Šveices rietumu pilsētā Montrē, Ženēvas ezera krastā, visticamāk, izdarīja pašnāvību brīvprātīgi. Par to ziņo vietējā policija. Piektais šīs ģimenes loceklis, 15 gadus vecs zēns, joprojām ir komā, vēsta swissinfo.ch.

Vietējie mediji ziņoja, ka marta beigās pēc lēciena no augstceltnes balkona gāja bojā 40 gadus vecais ģimenes tēvs un viņa 41 gadu vecā sieva, kā arī viņu astoņus gadus vecā meita un mātes dvīņumāsa, Montrē policija ziņoja, ka viņi visi ap pulksten 7 no rīta cits pēc cita izlēca no sava dzīvokļa balkona no 20 metru augstuma. Policija izslēdza trešo personu saistību ar šo traģēdiju. Kā informē policija, ne no dzīvokļa, ne no balkona nebija dzirdamas neparastas skaņas vai kliedzieni.

Policija uz balkona atrada saliekamās trepes, taču nekādas cīņas vai pretošanās pazīmes nebija redzamas. Ģimene uz Montrē no Francijas pārcēlās apmēram pirms diviem gadiem. Policija joprojām nesaprot, kāpēc viņi visi pēkšņi nolēma izlēkt no sava dzīvokļa balkona. Sākotnējā izmeklēšanā nekādas acīmredzamas īpašu problēmu pazīmes netika atklātas. Tomēr policija norādīja, ka kopš Covid-19 pandēmijas sākuma ģimene bija "ļoti interesējusies par sazvērestības teorijām un izdzīvošanas stratēģijām ārkārtas situācijās".

Kļuva zināms, ka ģimene bija izveidojusi lielus pārtikas un medikamentu krājumus, kas safasēti kastēs, un aizņēma lielāko daļu dzīvokļa.

Policija arī norādīja, ka ģimene nesen bija pārtraukusi komunicēt ar citiem un dzīvojusi izolēti, "baidoties, ka varas iestādes varētu iejaukties viņu dzīvesveidā".

Tiek ziņots, ka tēvam bija tiešsaistes biļešu tirdzniecības bizness. Mātes dvīņumāsa, oftalmoloģe, bija vienīgā, kas strādāja ārpus mājas. Ne māte, ne jaunākā meitene nebija oficiāli reģistrētas vietējās varas iestādēs, un tas izskaidro, kāpēc viņa neapmeklēja vispārizglītojošo skolu. Arī vecākais dēls mācījās mājās. Traģiskais incidents notika tieši pēc tam, kad agri no rīta ģimenes dzīvoklī ieradās divi policisti saistībā ar mājmācības jautājumu.

Policija pie ieejas dzīvoklī ieradās plkst.6.15, piezvanīja pie durvīm, taču neviens tās neatvēra un drīz vien policisti devās prom. Un jau pulksten 7 no rīta ģimene izdarīja kolektīvu pašnāvību. “Saskaņā ar mūsu versiju šīs ģimenes locekļi ļoti baidījās, ka varas iestādes sāks iejaukties viņu dzīvesveidā. Varas iestādēm bija jautājumi ģimenes tēvam par bērnu mājmācību. Bet viņš neatbildēja uz visiem oficiālajiem jautājumiem, kas viņam tika nosūtīti pa pastu. Tāpēc policija tika nosūtīta uz viņu mājām, ”sacīja policijas pārstāvis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:53

Jaunākās diskusijas