"Melis!" Cilvēki reaģē uz Pavļuta kādreiz teikto

tautaruna.lv 14.novembris 2021, 12:42
 
Kaspars Krafts/F64
“Brīvprātīga vakcinācija ir fundamentāls vakcinācijas pamatprincips. Mēs negribam kļūt par totalitāru valsti,” soctīklos cirkulē video ar šādiem veselības ministra Daniela Pavļuta teiktiem vārdiem.

Vairāki soctīklu lietotāji šo D. Pavļuta kādreiz teikto atgādināja, paužot savu attieksmi par Saeimas lēmumu neļaut nevakcinētiem un Covid-19 nepārslimojošiem parlamentāriešiem piedalīties Saeimas darbā, tai skaitā arī attālināti.

Kas tas? Mēs negribam kļūt par totalitāru valsti, bet nāksies?”, sašutis taujā viens mikrobologošanas vietnes “Twitter” lietotājs.

"Tas ir totalitārisms. Un vēl pirms pusgada to skaidri saprata arī valdība. Tagad kaut kā piemirsies,” komentē cits “Twitter” lietotājs. Kāds arī oponē: “Nu, nē, saki kā ir... ja brīvprātīgi nozīmē piekrist visam ko liek, un ja nē, tad izrādās, ka tomēr ir totalitārisms, tad lai tā būtu... Nav ko sevi lieki mānīt - tā tās dzīves paiet”.

Vai nu tas ir “deep fake” vai “pēkšņi” esam pamodušies citā valstī?”, neticīgi jautā vēl kāds cits “Twitter” lietotājs. #TautaRunā pārbaudīja. Tas nav feika video. Veselības ministrs D. Pavļuts tiešām to teica 2021. gada 9. janvārī TV3 ziņu sižetā.

Portāls NRA jau rakstīja, ka nevakcinēti Saeimas deputāti nevarēs piedalīties sēdēs un nesaņems algu. Sākotnēji likumprojektā bija paredzēts, ka nevakcinēti deputāti nedrīkstēs piedalīties klātienes sēdēs, bet tagad liegums noteikts arī dalībai attālinātās sēdēs. Attiecīgo priekšlikumu iesniedza koalīciju veidojošās "Attīstībai/Par!", "Jaunās vienotības", Jaunās konservatīvās partijas un Nacionālās apvienības frakcijas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:09

Jaunākās diskusijas