Kā noteikt, ka mājdzīvnieks inficējies ar koronavīrusu?

tautaruna.lv 14.novembris 2021, 14:48
 
Kaspars Krafts/F64
Krievijas interneta medicīnas dienesta SberZdorovje veterinārārsts pastāstīja, kā mājdzīvniekam noteikt koronavīrusa klātbūtni. Pēc speciālista domām, tieši klepus un izdalījumi no deguna var būt par slimības simptomiem, vēsta RIA Novosti.

Ārsts skaidroja, ka mājdzīvnieki ar koronavīrusu slimo reti. Tas notiek ciešā un ilgstošā kontaktā ar inficētu personu. Veterinārārsts nosauca veidu, kā diagnosticēt infekciju kaķim vai sunim. Par slimību liecina tādas pazīmes kā šķaudīšana, klepus, izdalījumi no acīm vai deguna, miegainība un smaga elpošana.

Lai apstiprinātu iespējamo infekciju, eksperts ieteica vērsties veterinārajā klīnikā, kur mājdzīvniekam tiks ņemta uztriepe no deguna. Tomēr šie simptomi var liecināt arī par citām elpceļu infekcijām, piemēram, mikoplazmozi.

“Ja diagnoze ir apstiprināta, bet mājdzīvnieks jūtas labi, nav vajadzības viņu ārstēt: tikai jāuzrauga viņa veselība. Ja parādās jauni simptomi vai veselības stāvoklis pasliktinās, jādodas uz veterināro klīniku,” ieteica veterinārārste.

Speciālists arī piebilda, ka eksistē arī "kaķu" koronavīruss, kas nav saistīts ar Covid-19. To novēro gandrīz visiem kaķiem un tas nav bīstams, bet dažos gadījumos tas veicina infekcioza peritonīta un enterīta attīstību. Vīruss nekaitē cilvēkiem un suņiem, jo ​​ar to tiek inficēti tikai kaķi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:33

Jaunākās diskusijas