FOTO: Itālijā ģeogrāfijas grāmatā rāda, ka Latvija ir daļa no Krievijas

tautaruna.lv 9.septembris 2021, 15:13
 
Ekrānuzņēmums no Twitter/Olga Tokariuk
Ukrainas žurnāliste Olga Tokariuka mikroblogošanas vietnē Twitter dalījusies ar kādas itāļu ģeogrāfijas grāmatas attēlu, kurā redzamajā kartē vairākas valstis, tostarp Baltijas valstis, pievienotas Krievijas teritorijai.

Kā pie attēla raksta žurnāliste, vidusskolas ģeogrāfijas grāmatā attainots "Krievijas reģions", kura teritorijā atrodas arī Latvija, Lietuva, Igaunija, Ukraina, kā arī Kaukāza valstis.

"Ukrainas vēstniecība Itālijā jau nosūtījusi protesta vēstuli grāmatas izdevējiem, ceru, ka arī citas valstis tā rīkosies," ierakstā pauž Tokariuka.

Komentāros cilvēki pauž, ka šī ir dezinformācija, turklāt tā nav arī bijušās Padomju Savienības karte, jo teritorijā nav iekļauta Kazahstāna.

"Gribēju teikt, ka, iespējams, grāmatas izdevējs pieder Krievijai, bet tad ieraudzīju, ka nākamajā lapā Krima ir Ukrainas teritorijā. Esmu apjucis," pauž komentētājs.

"Ļoti žēl, itāļu bērni, par jūsu izglītību. Nav brīnums, ka itāļu ekonomika ir tāda, kāda tā ir," norādīts vienā no komentāriem.

"Baltijas valstis, Dienvidkaukāza valstis un Ukraina jau vairāk nekā 30 gadus ir neatkarīgas valstis. Laiks to apzināties," raksta komentāra autore.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:24

Jaunākās diskusijas