Pret Lindu Liepiņu policija uzsākusi resorisku pārbaudi par iespējamiem Krimināllikuma pārkāpumiem

tautaruna.lv 9.septembris 2021, 10:58
 
Vladislavs Proškins/F64
Valsts policija pret Lindu Liepiņu ir uzsākusi resorisko pārbaudi par iespējamiem Krimināllikuma 80., 81. un 86. panta pārkāpumiem.

Vakar politiķes mājās ieradās policijas pārstāvji. Viņa gan pati nebija mājās. Par policijas darbinieku vizīti viņai izstāstīja kaimiņi. Taču vēlāk L. Liepiņai piezvanīja no policijas un paskaidroja, ka vizītes iemesls esot bijis iesniegums, kurā esot sūdzība par vienas publikācijas saturu.

“Tā jau laikam ir tikai sagadīšanās, ka šāda policijas ierašanās manās mājās notiek vienu dienu pēc publikācijas, kas veltīta Danielam Pavļutam. Iekšlietu ministre ir viņa partijas biedrene. Interesanti, vai policistam bija orderis, ka tik droši nāca pie manis uz mājām vai arī viņš domāja, ka dzersim tēju un tērzēsim par dzīvi?” ierakstā “Facebook” pauž Linda Liepiņa.

Pārbaude uzsākta pēc K. Kirša iesnieguma, kurā viņš norāda, ka L. Liepiņa “Facebook” bija ierakstījusi “Jūs bieži uzdodat jautājumu, ko darīt ar politiķiem nodevējiem. Šeit uzskatāms piemērs, kā tauta rīkojas kādā citā valstī” un pievienojusi video.

Tieši šī ieraksta dēļ pret L. Liepiņu uzsākta resoriskā pārbaude.

Uzziņai

Krimināllikums

80.pants. Pret Latvijas Republiku vērsta darbība

(1) Par darbību, kas vērsta pret Latvijas Republikas valstisko neatkarību, suverenitāti, teritoriālo vienotību, valsts varu vai valsts iekārtu Latvijas Republikas Satversmē neparedzētā veidā, —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

(2) Par tādu pašu darbību, ja tā izdarīta, lietojot vardarbību, vai ja to izdarījusi organizēta grupa, —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

82.pants. Aicinājums likvidēt Latvijas Republikas valstisko neatkarību

86.pants. Latvijas Republikas Valsts prezidenta, Saeimas deputāta, Ministru kabineta locekļa un citas valsts amatpersonas dzīvības un veselības apdraudējums

Par uzbrukumu Latvijas Republikas Valsts prezidentam, Saeimas deputātam, Ministru kabineta loceklim vai citai Latvijas Republikas Saeimas ievēlētai, ieceltai vai apstiprinātai valsts amatpersonai sakarā ar tās valstisko darbību Latvijas Republikas interesēs, ja uzbrukums saistīts ar šīs personas dzīvības vai veselības apdraudējumu, —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz piecpadsmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas