Kauguros deviņstāvu mājā aizdegas lifts

tautaruna.lv 9.septembris 2021, 20:49
 
Oksana Džadana/F64
Kauguros deviņstāvu mājā Skolas ielā 55a jau ilgstoši notiek ķibeles ar liftu un nav paredzams, kuru dienu būs tā, ka no mājas varēs tikt bez problēmām. Diemžēl liela daļa augštāvā dzīvojošo ir tieši sirmgalvji un pēc 7. septembra ugunsgrēka lifta motortelpā, viņi ir pavisam norūpējušies par turpmāko ikdienas dzīvi, vēsta TV3 raidījums ”Degpunktā”.

“Ļoti grūti veciem cilvēkiem. Man jau pāri 80. Jūs paši saprotiet! Tas ir šausmīgi. Vēl sliktāk ir slimība. Tās ir mocības, pirms iešanas pie “tēviem”, vēl jāmokās,” norāda mājas iedzīvotājs, kurš dzīvo astotajā stāvā.

Pēdējo mēnesi piespiedu kāpelēšana ir jau ierasta lieta, jo lifts sācis regulāri streikot, un tam nepieciešami atkārtoti remonti.

Labā tehniskā stāvoklī lifts tik tiešām nebija, jo nesen tā motortelpā notika īssavienojums, un tas sāka degt.

“Vakar es skatos, izgāju izmest atkritumus, pilns koridoris ar dūmiem. Es jutu, ka man jau istabā nāk dūmi. Es pasaucu vīru, lai paskatās, no kurienes nāk tie dūmi. Viņš uzkāpa pa trepēm un teica, ka no lifta motora nāk dūmi,” stāsta devītā stāva iedzīvotāja.

Iedzīvotāji vairākkārt zvanījuši mājas apsaimniekotājiem, bet nopratuši, ka situācija ir pārāk nopietna un nepieciešams izsaukt ugunsdzēsējus. Lēmums nebija kļūdains. Glābēji evakuēja namā dzīvojošos un novērsa ārkārtas situāciju.

Sazinoties ar mājas apsaimniekotājiem, viņi norādīja, ka konkrētajam namam ir uzkrājumi un drīzumā iedzīvotājiem būs iespēja lemt, vai tos ieguldīt jauna lifta ierīkošanai, vai tagadējā remontam. Jārēķinās, ka šā vai tā, izmaksas būs vairāku desmitu tūkstošu apmērā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas