Vakcinēties vai nevakcinēties? Taro kāršu meistari sludinājumā piedāvā palīdzēt rast atbildi

tautaruna.lv 20.augusts 2021, 10:30
 
Pixabay
Kopš pavasara daļu ļaužu moka bažas par vakcinēšanos. No vienas puses ir valsts institūciju mudinājums vakcinēties un priekšrocības vakcinētajiem, no otras - internetā lasīti šausmu stāsti par vakcīnām. Taro kāršu meistari piedāvā atbildi rast kārtīs. Tiesa, tas kā ikviens pakalpojums, arī šis maksā naudu.

"Facebook" lasītājs, ieraudzījis sludinājumu, kurā par 5 eiro (tas ir, atlaidi) tiek piedāvāts uzticēt vakcinēšanās jautājumu Taro kārtīm, sašutis raksta: "Ar Covid19 viss jau tā iet galigā sviestā! Bet tagad es pārliecinājos - esmu redzējis visu!"

Tirgus un sociālo pētījumu aģentūras "Latvijas fakti" aprīļa beigās veiktā aptauja liecināja, ka divu mēnešu laikā augusi Latvijas iedzīvotāju vēlme vakcinēties pret Covid-19. Februārī veiktajā aptaujā 28% respondentu norādīja, ka noteikti vakcinēsies, bet 33% pauda, ka, iespējams, vakcinēsies. Vēl 1% aptaujāto jau bija saņēmis poti pret Covid-19. Līdz ar to atbalstu vakcinēšanai pauda 62% aptaujāto. Aprīlī atbalsts bija 66%. Proti, 12% respondentu jau bija vakcinēti, 24% norādīja, ka noteikti vakcinēsies, bet 30% pieļāva šādu iespēju. Noraidošu atbildi februārī pauda 35%, bet aprīlī jau mazāk - 31%. Neizlēmušo procents abos mēnešos bija vienāds - 3%.

Vērtējot pēc vecuma, vakcinēties biežāk nevēlas jaunieši vecumā no 15 līdz 24, un šādu atbildi snieguši 38%. Tāpat noraidoši pret poti ir 37% respondentu vecumā no 35 līdz 49 gadiem. Vismazāk vakcīnas pretinieku ir vecumā no 65 līdz 74 gadiem, un tikai 18% norādījuši, ka nevakcinēsies. Tāpat skeptiskāki ir vīrieši, cilvēki ar pamata vai nepabeigto vidējo izglītību, kā arī iedzīvotāji ar zemiem ienākumiem.

Jūnijā veiktajā aptaujā 25% respondenti atklāja, ka nevakcinēsies, 11% - noteikti vakcinēsies, 19% pieļāva ka vakcinēsies, bet 4% nevarēja atbildēt uz šo jautājumu. Tobrīd vismaz vienu poti, pēc aptaujas rezultātiem, bija saņēmusi 42%.





Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:58

Jaunākās diskusijas