Ārste pastāsta, kādi traucējumi novērojami bērniem pēc pārslimota Covid-19

tautaruna.lv 20.augusts 2021, 13:09
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Pediatre, Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas Bērnu slimību klīnikas vadītāja Dace Gardovska kanāla RīgaTV24 raidījumā "Uz līnijas" pastāstījusi, kādi trucējumi novēroti bērniem pēc Covid-19 pārslimošanas.

Kā norāda Gardovska, Latvijā ļoti uzmanīgi jau no pandēmijas sākuma tiek uzraudzīti Covid-19 slimības gadījumi, kas attiecas uz bērniem.

Joprojām Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcā ir izveidota speciāla programma, kurā vēro bērnus, kas pārslimojuši Covid-19 pat pirms vairākiem mēnešiem, atzīmē ārste.

"Pēc tam viņiem ir dažnedažādas sūdzības. Viņiem ir uzmanības trauējumi, miega traucējumi, traucēta kognitīvā funkcija," stāsta Gardovska.

Jau vēstīts, ka Latvijā pret Covid-19 vismaz vienu poti saņēmusi jau puse iedzīvotāju, kas ir vecāki par 12 gadiem, jeb no tiem, kam vakcinēšanās patlaban ir pieejama, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotā informācija un aģentūras LETA aprēķini.

Atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Latvijā 2021.gada aprīļa sākumā provizoriski bija 1 653 049 iedzīvotāji, kas vecāki par 12 gadiem. Līdz ar to vismaz vienu vakcīnas pret Covid-19 devu līdz šim saņēmuši 49,91% no iedzīvotājiem, kam vakcinēšanās ir pieejama, bet vakcinācijas procesu noslēguši 44,28%.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas