VIDEO: lopu saimniecībā Latgalē atkal paveras baiss skats

tautaruna.lv 20.augusts 2021, 7:30
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
TV3 raidījums raidījums “Bez Tabu” jau kārtējo reizi apseko saimniecību Latgalē, Riebiņu pagastā, kur vairākkārt zvanījis trauksmes zvans par dzīvnieku labturības noteikumu neievērošanu.

2019. gadā saimniecībā Riebiņu pagastā “Bez Tabu” pēc sūdzībām viesojās divas reizes. Anonīmi avoti tolaik ziņoja par nekārtību saimniecībā, bažām par lopu turēšanas apstākļiem, kā arī ilgstoši neaizvāktām lopu mirstīgajām atliekām. Jau tolaik PVD informēja, ka saimniecība ir dzīvnieku labturības uzraugu apsekojumu “karstais punkts”.

Raidījuma komanda saimniecībā ieradās arī šī gada augustā, kad saņēma kārtējo sūdzību par lopu labturības apstākļiem un izslauktā un vēlāk kombinātam nodotā piena kvalitāti tā, iespējams, neatbilstošā uzglabāšanas pēc izslaukšanas dēļ. Avots, kurš vēlējās saglabāt anonimitāti ziņoja sekojošo:

"Tāds bardaks! Kā tur notiek slaukšana! Lopu novietnē, fermā nav elektrības. Nav saldēšanas iekārtu, kas uzturētu izslauktā piena temperatūru! Vai tā mūsdienās drīkst? Tam taču tādas prasības!"

Saimniecībā Riebiņu pusē patiesi nav elektrības, galvenā lopu novietne ir sliktā stāvoklī: ir bez logiem, ar jumta pārsegumu sliktā stāvoklī. Tobrīd gan lielākajā telpā (kūtī) lopu nebija, jo bija izlaisti ganībās. Citās fermas telpās raidījuma komanda konstatēja savā vaļā klīstošus jaunlopus, kas kāpelēja pa atkritumu un būvgružu kaudzēm. Neviena darbinieka, kas pieskatītu lopus, saimniecībā nebija.

Sazvanīta, fermas saimniece Lūcija pauda, ka Riebiņu puses fermā problēmu neesot.

PVD par lopu klīšanu savā vaļā, nedrošās vietās nosoda un sola veikt atkārtotu pārbaudi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas