Rīgā mājkalpotāja pamatīgi aptīra dzīvokļa īpašnieku

tautaruna.lv 20.augusts 2021, 12:44
 
Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency
Rīdzinieka Fēliksa mitekli 12 gadus uzkopa kāda sieviete. Viņš viņu uzskatīja par ģimenes locekli, apdāvināja svētkos, taču izrādījās, ka viņai patīk sveša nauda - Fēliksam nezinot, piesavinājusies vīrieša 28 000 eiro, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Pēc tam, kad rīdzinieks Felikss sāka saprast, ka no viņa dzīvokļa pazudusi daļa skaidras naudas uzkrājumu, miteklī viņš izvietoja novērošanas kameru. Ar tās palīdzību pieķēra zādzībā mājkalponi. Pārrunās ar darbinieci viņa vēlāk atzinusies ļoti iespaidīgas naudas summas zādzībā vairākās zagšanas epizodēs. Uz lapas apkopēja uzrakstīja vairākas epizodes par kopā nozagtiem aptuveni 28,9 tūkstošiem eiro.

Uz vietas tika sastādīts arī vienošanās par naudas atdošanu dokuments, kurā cita starpā darbiniece ar parakstu apliecināja, ka atzinusies grēkā un piekrīt naudas atdošanai, neviena fiziski vai kā citādi neietekmēta. Felikss atzīšanos, pārējās pārrunas ar darbinieci un dokumenta sastādīšanu fiksējis vienā nepārtrauktā video, lai tas kalpotu kā apliecinājums, ka apkopēja nav ietekmēta un ka neviens necenšas izspiest no viņas naudu.

"Viņa bija nodarbināta oficiāli, saņēma oficiālu algu. Kad policijā pastāstīju, cik viņai maksāju, policijas darbinieki teica, ka arī gribētu strādāt pie manis trīs ar pusi dienas mēnesī par tādu naudu," stāsta vīrietis.

Vēlāk gan apkopēja atkāpās no vienošanās. Līdz ar to Felikss ar pierādījumiem vērsās Valsts policijā (VP), kas uzsākusi kriminālprocesu.

Policija pret Feliksu arī vēlāk uzsāka resorisko pārbaudi, jo bijusī darbiniece sūdzējās likumsargiem par naudas izspiešanu, bet policija, ņemot vērā Feliksa pierādījumus, atteica uzsākt kriminālpocesu par naudas izspiešanu.

Par zādzību, ja tā izdarīta lielā apmērā, notiesājoša sprieduma gadījumā soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas