Trallis neiepriecina ar prognozēm nākamajai nedēļai

tautaruna.lv 20.augusts 2021, 9:31
 
Lauris Aizupietis/F64
Meteorologs Jānis Trallis mikroblogošanas vietnē Twitter dalījies ar laika prognozēm nākamajai nedēļai.

"Nākamnedēļ visā Latvijā gaidāms jūtami vēsāks laiks," norāda Trallis.

Tāpat viņš atklāj, ka nākamais ciklons ar plašu lietu varētu ierasties 25. vai 26.augustā, bet līdz tam gaidāmi atsevišķi lietus mākoņi, vairāk Vidzemē un Kurzemes piekrastē.

"Iespējams, atsevišķās meteoroloģiskajās stacijās, piemēram, Alūksnē un Zosēnos, meteoroloģiskais rudens būs jau iestājies 18.augustā, kas bija pirmā diennakts ar vidējo temperatūru zem +15 grādi," pastāsta meteorologs.

Jau vēstīts, ka dažas dienas agrāk nekā ierasts Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskais rudens, un nākamnedēļ vietām iespējamas pirmās nelielās salnas, liecina laika prognozes un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Iepriekšējās divās diennaktīs daļā valsts vidējā gaisa temperatūra jau noslīdēja zem +15 grādiem, Zosēnu novērojumu stacijā - arī zem +14 grādiem. Piektdien un sestdien gaisa temperatūra gaidāma mazliet augstāka, bet turpmākajās dienās visā valstī laiks kļūs vēsāks. Sagaidāms, ka meteoroloģiskais rudens iestāsies visā Latvijā, vien atsevišķās vietās pie jūras vēl var uzkavēties meteoroloģiskā vasara.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas