Lietuvā nežēlīgi nogalinātās un paklājā ietītas 15 gadus vecas meitenes patēvs pieprasa 40 000 eiro morālu kompensāciju

tautaruna.lv 9.maijs 2023, 18:30
 
Pixabay.com
Nogalinātās sievietes patēvs tiesas sēdes laikā iesniedza prasību, kurā no apsūdzētajiem lūdz piedzīt 40 tūkstošus eiro par morālo kaitējumu, raksta tv3.lt.

Divus jaunus vīriešus, kuri 2022. gada jūlijā Šauļos ar nūjām un armatūras stieni līdz nāvei piekāva 15 gadus vecu meiteni, pēc tam līķi ietina paklājā un atstāja pie atkritumu konteineriem, uz tiesas zāli pavadīja policijas konvojs. Kopā ar viņiem nozieguma izpildē piedalījās arī 14 gadus veca meitene, kuru viens no puišiem nosaucis par galveno organizatoru. Pret ceturto nozieguma dalībnieku apsūdzības samazinātas.

“Trīs apsūdzētie tiek apsūdzēti par ārkārtīgi brutālu slepkavību, viena persona tiek apsūdzēta nozieguma slēpšanā,” komentēja prokurore Jūrate Tamašauskiene.

Divi no apsūdzētajiem, no kuriem viens apsūdzēts par neziņošanu par noziegumu, savu vainu nav atzinuši. Trešais puisis, kas jau iepriekš sodīts par citu noziegumu veikšanu, tiesā sacīja, ka visa vaina nepamatoti uzvelta tikai viņam vienam un savu vainu atzīst daļēji. Apsūdzētā meitene, kas tagad ir jau 15 gadus veca, stāsta, ka izdarījusi vairākus sitienus, taču meiteni nav nogalinājusi un savu vainu neatzīst.

Jau iepriekš nogalinātās meitenes brālis bija iesniedzis tiesā 15 000 eiro lielu prasību, tagad mietenes patēvs iesniedzis vēl vienu 40 tūkstošus lielu prasību. Visi apsūdzētie norāda, ka šāda summa ir pārāk liela.

2022. gada jūlijā, veicot noziegumu, jaunieši, esot narkotiku reibumā, ievilināja meiteni dzīvoklī, kur to nežēlīgi nogalināja, vēlāk ietina līķi paklājā un atstāja pie atkritumu konteineriem, tad paši izsauca policiju un meloja, ka līķi esot atraduši un neko nezinot par notikušo.

Mēs ar draugiem iznesām atkritumus un ieraudzījām aizdomīgu saini. Izsaucām policiju. Mēs paši bijām ļoti nobijušies,

saka viens no apsūdzētajiem.

“Kad ieraudzīju mirušo, es trīcēju aiz bailēm. Nekad dzīvē nebiju neko tādu redzējusi,” sevi attaisno apsūdzētā nepilngadīgā meitene.

Tie, kas iepriekš pazina apsūdzētos, izvirza versiju, ka slepkavība varētu būt notikusi atriebības dēļ - nogalinātā 15 gadus vecā meitene esot mēģinājusi savaldzināt tobrīd 14 gadus vecās jaunietes puisi.

Par slepkavību aizdomās turētajiem jauniešiem draud mūža ieslodzījums, nepilngadīgajai meitenei - līdz 10 gadus ilgs ieslodzījums.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:22

Jaunākās diskusijas