"Ej dir**!" Stendzenieks sašutis par NVD paziņojumu

tautaruna.lv 9.maijs 2023, 9:20
 
F64
Nacionālais veselības dienests paziņojis par jauninājumu no 2024.gada 1.janvāra, kas izraisīja lielu sašutumu sociālajos tīklos. Mikroblogošanas vietnes Twitter lietotāji, tostarp reklāmas speciālists Ēriks Stendzenieks, skarbi kritizēja gaidāmo jauninājumu.

NVD paziņoja, ka no nākamā gada 1. janvāra iedzīvotāji un medicīnas nozares speciālisti E-veselības sistēmai varēs pieslēgties tikai ar kādu no kvalificētiem personu identifikācijas līdzekļiem - eID karti, eParaksta karti vai eParaksts mobile.

Twitter lietotāji neslēpa sašutumu par to, kā šis jauninājums ietekmēs pensionārus, kuriem nav pieejas/neprot izmantot šādus identifikācijas līdzekļus.

"Es šobrīd jau trīs cilvēkiem virs 70 palīdzu risināt debilos e-jautājumus, kuriem viņi nav piemēroti. Tagadiņ man vēl būs jānodrošina, lai viņi skārienjūtīgos iegādājas, jo ar podziņtelefoniem šīs darbības nav iespējamas, A datoru tā viņiem nav!" raksta kāda Twitter lietotāja, atklājot, ka patlaban sistēmai iespējas pieslēgties ar kodu kalkulatoru.

Ieraksta autore izsver, ka senioriem pieslēgšanās sistēmai ir būtiska, jo tā ir informācijas saņemšana par savu veselības stāvokli, zālēm.

"Ja aptieka ir ~15 km no klienta, klientam vecuma atmiņas problēmas, pārvietojas ar sabiedrisko (lauki). Ērtāk ir ielīst un apskatīties vai ir tā recepte, pirms menedžēt aptiekas apmeklējumu."

Jāpiebilst, ka Twitter lietotāji neskopojām ar rupjībām, komentējot šo jauninājumu.

"LV ierēdniecība ir pilnīgi dauņi."

"Vakar tieši uzkārās eparaksts ar ID karti. Zvanu uz to TV centru. Visādas norādes, nekā. Jāsūta viņiem ekrānšāviņš. Tagad jādomā kur tas datorā paslēpts. Tas nav normāli."

"Brīžiem tas viss sāk atgādināt sabotāžu. Vēl izdomās, ka arī fiziskām personām jāievieš e-adrese (kas ir izcils sū**). Manuprāt, tam kājas aug no VARAM, kas laikam ir atbildīga par IT ieviešanu valsts iestādēs. Viņiem ir vīzija, bet kā to ieviest praksē, tā ir lietotāju problēma."

Skarbs bija arī Stendzenieks: "Ko, opi, podziņtelefons? Ej dirst."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:17

Jaunākās diskusijas