Francijas pilsētas mērs aicina Madonnu aizdot gleznu, kas izstādīta viņas mājā

tautaruna.lv 22.janvāris 2023, 19:26
 
Ekrānuzņēmums / Facebook
Amjēnas mērs Francijas ziemeļos ir publicējis video, aicinot par popkaralieni dēvēto Madonnu "aizdot" pilsētai gleznu no savas personīgās kolekcijas, raksta portāls "France24".

19. gadsimta glezna " Diāna un Endimions ", kuras autors ir mākslinieks Džeroms Mārtins Langluā, "visticamāk" ir tā pati, ko "Luvra pirms Pirmā pasaules kara aizdeva Amjēnas Tēlotājmākslas muzejam un kas pēc tam pazuda", sacīja Brižita Furē.

"Mēs nekādā veidā neapstrīdam šī darba juridisko piederību," piebilda Fūrē.

Tā vietā viņa lūdza dziedātājai to "aizdot", lai to izstādītu 2028. gadā, kad Amjēna cer kļūt par gada Eiropas kultūras galvaspilsētu.

Gleznas aizdošana ļautu “iedzīvotājiem atklāt šo darbu un izbaudīt to”, sacīja mērs.

1989. gadā glezna izsolē par 1,3 miljoniem dolāru pārdota Madonnai, mākslas kolekcionārs pamanīja monumentālo darbu dziedātājas mājā, fotoattēlā, kas publicēts žurnālā "Paris Match".

Tā attēlo mitoloģisku ainu, kurā dieviete Diāna ar kailām krūtīm tuvojas ganam Endimionam.

"Es neesmu pārliecināts, ka tā ir īstā glezna", taču, pat ja tā ir kopija, "tā ir ārkārtīgi līdzīga darbam" un "Es vēlētos, lai Amjēnas iedzīvotāji to varētu redzēt vēlreiz," sacīja Furē.

Langluā oriģinālais darbs tika pasūtīts 1817. gadā, lai rotātu karalisko Versaļas pili ārpus Parīzes, sacīja Fransuā Segins, Pikardijas muzeja (iepriekš Amjēnas Tēlotājmākslas muzeja) pagaidu direktors.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:28

Jaunākās diskusijas