Sūdzas par šausminošiem dzīves apstākļiem sociālajā mājā Valmierā

tautaruna.lv 22.janvāris 2023, 10:59
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Valmierietis Sergejs rudens vidū pēc soda izciešanas ieslodzījuma vietā vēršas pašvaldībā pēc sociālās palīdzības, lūdzot piešķirt pajumti. Un vietvara vienu pēc otra ierāda kritiskā stāvoklī esošus mitekļus, vēsta "Bez Tabu".

Miteklis Strenčos izrādījies visnotaļ bēdīgs - brūkošas sienas un griesti. Sergejam ir arī trūcīgās personas statuss. Savukārt veselības likstu dēļ nepieciešamas regulāras vizītes pie ārstniecības personām, taču izbraukāt par pašreiz pieejamo budžetu uz Valmieru un atpakaļ neesot iespējams. Pašvaldība tomēr piekāpjas un noslēdz līgumu par telpu īri Valmierā. Kaut arī sociālo dzīvokļu nams Purva ielā no pirmā acu uzmetiena būtiski neatšķiras no Latvijā tik ierastajām piecstāvu ēkām, apstākļi telpās, Sergeja vārdiem runājot, ir šausminoši.

Pārdesmit kvadrātmetru plašajai telpai ir kopīgs balkons-lodžija ar kaimiņa istabu. Sergejs stāsta, ka tur ilgstoši uzturējies kāds vīrietis, kurš regulāri lietojis alkoholu, smēķējis, kā arī nokārtojis dabiskās vajadzības turpat telpā. “Es kaut cik ar hloru iztīru, bet tāpat tā smaka nepazūd, grīdas jau savilkušās,” piebilst Sergejs.

Sociālo dzīvokļu namā sastopam arī Raimondu, kurš cenšoties rūpēties par kārtību, arī ir kritisks par dzīves apstākļiem. Labierīcību telpā ir aplauzti podi, pliki elektrības vadi un draza.

Veselības likstu un arī antisanitāro apstākļu dēļ pašvaldības piešķirtajā istabiņā Sergejs dzīvot nevarot. Vīrietis nakšņo pilsētas patversmē, bet dienu pavada, kur nu pagadās.

Sergejs vēršas pašvaldībā, lūdzot tomēr piešķirt mitekli sociālajā mājā tuvāk Valmieras centram - Stacijas ielā.

Vietvara vairās “Bez Tabu” vispār komentēt dzīves apstākļus pašvaldībai piederošajā mājā Purva ielā, kur nu vēl tikties klātienē vai komunicēt videotiešsaistē. Iespējams, pašvaldībai šķiet, ka viss ir kārtībā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

22.janvāris 2023

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:50

Jaunākās diskusijas