Vēl viens ieraksts par cenām Latvijas veikalos "uzspridzina" soctīklu

tautaruna.lv 22.janvāris 2023, 4:30
 
F64
Pēdējā laikā visai bieži Latvijas iedzīvotāji dalās ar sašutumu par lielajām cenām Latvijas veikalos. Tā kāda Twitter lietotāja bijusi šokēta, ka par biezpiena krēmu un sieru viņai nācās šķirties teju no 10 eiro.

Sieviete parāda sava iepirkuma groza saturu, kurā ir trīs biezpiena krēma iepakojumi un siers. Viņa raksta, ka par šo jāmaksā aptuveni 10 eiro.

"Nesaprotu, kā izdzīvo pensionāri! Par šo - 9,50€, Karl! P.S. Kopš kura laika cīsiņi 10€/kg?" raksta ieraksta autore.

Tikmēr komentāros izvērtās aktīva diskusija gan par to, ka ietaupīt iespējams, gan izvēloties citu ražotāju produkciju, gan apemklējot veikalus ar zemākām cenām. Tāpat cilvēki aktīvi diskutēja arī par izvēlēto ēdienu veselīgumu (šajā gadījumā par cīsīņiem) un par iespējamām alternatīvām.

"Pensionāri varbūt nepirks tik dārgas lietas, kas redzamas šajā grozā. Es arī nepērku nelielu gaļas gabalu par 20 eiro, ja blakus redzu pat pietiekami lielu gaļas gabalu par 5 eiro."

"Noteikti neiet uz Rimi. Arī mana 2023.g. apņemšanās ir izlaist pārāk sadārdzināto Rimi. Ilgus gadus biju tikai Rimi klients, bet patiešām ir dārgi tagad un labas un kvalitatīvas lietas par daudz mazāku cenu var Lidlā iegādāties vai Maximā."

"Lai par iespējami mazāku summu paēstu ir jāvērtē produktu bioloģiskā vērtība,attiecīgi vai tas nodrošinās organismu lielākā vai mazākā mērā ar nepieciešamajām uzturvielām nevis plikām kalorijām, attiecīgi labāk mazāku daudzumu pliku vistas gaļu nekā kilogramu cīsiņu."

"Kāpēc jāēd cīsiņi, kas ir neveselīgi? Un kaut kādas biezpiena masas... Gaļa kilogramā nemaksā 10€! Cenas ir dārgākas, protams, bet jādomā, ko pērk, tad sanāks gan lētāk, gan veselīgāk..."

"Pavisam vienkārši- tie biezpiena krēmi nav pirmās nepieciešamības prece. Savukārt cīsiņi ar gana lielu gaļas % mēdz būt arī par kārtu lētāki. Parasti ar zīmolu "Rimi" vai Lidlā ar viņu zīmoliem."

Tikmēr, kā vēstījām, pārtikas cenu samazinājums varētu būt gaidāms nākamā gada otrajā ceturksnī, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" pieļāva Agroresursu un ekonomikas institūta Lauksaimniecības tirgus veicināšanas daļas vadītāja, vadošā pētniece Ingūna Gulbe.

Viņa minēja, lai gan decembrī Rīgas, Tallinas un Viļņas lielveikalos atsevišķiem pārtikas produktiem ir parādījušies cenu samazinājumi, vēl nevar teikt, ka ir sākusies pārtikas cenu krituma tendence - vēl joprojām cenu kāpums pārtikas produktiem kopumā turpinās.

Pēc Gulbes prognozētā, pārtikas produktiem cenu samazinājums varētu būt gaidāmas nākamajā gadā - vairāk otrajā ceturksnī, jo gan ražotājiem, gan tirgotājiem ir bijis laiks padomāt, ko ir iespējams darīt savādāk, kā arī ir spiediens no tirgotājiem par nepieciešamību piebremzēt cenu kāpumu saistībā ar iedzīvotāju pirktspējas kritumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:16

Jaunākās diskusijas