Meitene, vēloties iegūt unikālu izskatu, zaudē redzi

tautaruna.lv 16.janvāris 2023, 2:30
 
pexels.com
25 gadus vecā poliete Aleksandra Sadovska vēlējās iegūt unikālu izskatu. Meitenes sapnis bija iegūt melnus acs ābolus. Lai ko šādu iegūtu, viņa devās uz tetovēšanas salonu, vēsta "The Sun".

Lai arī šīs var šķist ļoti savdabīgas vēlmes, tomēr pasaulē šādas procedūras ir veikuši vairāki cilvēki.

Atšķirībā no ādas tetovēšanas, acs ābolu tetovēšanā jeb izkrāsošanā ir jāizmanto īpaša tehnika, lai nekaitētu redzei.

Tomēr meitenes tetovētājs pieļāva liktenīgu kļūdu.

Pēc tetovēšanas salona apmeklējuma meitene saprata, ka kaut kas nav kārtībā, jo viņa sāk izciest neciešamas sāpes acīs. Tetovētājs atzina, ka tā ir normāla parādība un viņai nepieciešams lietot pretsāpju līdzekļus. Izrādās tetovētājs ar adatu bija pārāk dziļi iedūris viņas acs ābolos, kā arī bija izmantojis tinti, kas nebija paredzēt acīm.

Ātri vien meitene zaudēja redzi labajā acī. Ārsti atzina, ka bojājumi ir tik lieli, ka tos vairs nav iespējams izārstēt un, ka arī drīz viņas kreisajā acī pasliktināsies redze. Viņai bija attīstījusies glaukoma, kā arī progresējoša katarakta. Meitene bija spiesta ievietot acs protēzi.

Meitene uzsāka cīņu par taisnību vien sešus gadus pēc neveiksmīgās procedūras. Izmeklēšanā tika konstatēts, ka tetovētājs bija pieļāvis virkni "nopietnu kļūdu".

Liktenīgais salona apmeklējums notika 2017. gadā, kad meitene bija 21 gadus veca. Šobrīd tiesa ir paziņojusi spriedumu. Polijas tiesa tetovētāju Pjotru ir atzinusi par vainīgu meitenes sakropļošanā. Viņš ir sodīts ar naudas sodu un 360 stundu sabiedrisko darbu. Viņam nāksies maksāt aptuveni 34 000 eiro. Tiesa uzskata, ka viņš nezināja, kā veikt acu tetovējumus, un izmantoja līdzīgu paņēmienu, kā ādas tetovēšanā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:05

Jaunākās diskusijas