"Neeksistējošs mīļotais" pensionārei Latvijā izkrāpj tūkstošiem eiro

tautaruna.lv 16.janvāris 2023, 7:00
 
F64
Astoņus mēnešus ilga un cerību pilna sarakste ar kādu vīrieti pensionārei no Kurzemes noslēgusies pavisam nelāgi – kavalieris aiz restēm, arestēts dārglietu sūtījums, kā arī patukšots dāmas maciņš, vēsta "Bez Tabu".

"Sveika! Esmu Alekss Tooms. Esmu dzimis Latvijā, bet mamma mani maziņu aizveda dzīvot uz Vāciju. Tagad esmu inženieris uz kuģa. Drīz braukšu no Jemenas ostas uz dzimteni. Šo to esmu sapelnījis, un ar Tavu palīdzību to visu gribu nosūtīt uz Latviju. Tad varēsim kopā mierīgi dzīvot!"

Aptuveni tāda ir laika ziņā apjomīgās sarakstes esence, izmantojot vispirms “WhatsApp”, pēc tam “Skype”. Pensionāre vēl joprojām tā arī nav redzējusi vaigā savu digitālo vēstuļdraugu. Vārds pa vārdam… un tad seko izšķirošās frāzes par atgriešanos dzimtenē un vēlmi būt kopā ar latvieti.

Kālab tieši pensionārei no Latvijas sūtīta vērtīgā paciņa, izskaidrojuma nav, pat adresātei viss šobrīd ir kā miglā tīts. Tiesa gan, kurzemniece neredzēja, nejuta nekādus šķēršļus, lai atturētos no naudas skaitīšanas, tādējādi šķiroties no vairākiem tūkstošiem eiro.

Vispirms sūtījums no Jemenas tiek aizturēts Kiprā. Vīrietis, būdams pie sasistas siles, jo visa bagātība atrodas paciņā, lūdz samaksāt 1700 eiro. Tas ar salīdzinoši vieglu roku arī tiek izdarīts. Tad paciņa no Kipras aizceļo jau līdz Latvijai, kur to atkal arestē. Turklāt arī it kā iepazītais, bet tomēr - mistiskais kungs - ierodas Latvijā. Jupis rāvis - arī Latvijā dzimusī persona tiek aizturēta.

Gan paciņa, gan nu jau droši nodēvējamais digitālais alfonss-krāpnieks it kā tiekot aizvesti uz Madonu. Sūtījumā esot salikts lērums dārglietu un vairāk nekā 160 000 eiro skaidrā naudā. Lai sūtījumam noņemtu arestu, Alekss lūdz pensionāri ieskaitīt naudu kurjeram.

Kundze ar mokām esot savākusi 5000 eiro. Nauda galvenokārt ņemta no savulaik pārdota nekustamā īpašuma. Arī šoreiz nauda ar vieglu roku aizskaitīta pēc uzticību iekarojušā vīrieša norādījumiem, ticot, ka visi finanšu līdzekļi tiks atdoti pēc paciņas atgūšanas.

Pensionāre apmaksu veic “Latvijas Pastā” ar naudas pārskaitīšanas kompānijas “Western Union” starpniecību. Tūkstoši ieskaitīti, bet pakas kā nav, tā nav. Turklāt Aleksa atbrīvošanai arī nepieciešama nauda - 10 000 eiro starptautiska jurista pakalpojumiem. “Tas palīdzēšot visu atrisināt. Bet es teicu, ka man tādas naudas nav. Tad teica, lai vismaz četrus tūkstošus ieskaita, jo pārējo varēs segt no paciņā esošās naudas.”

Lai arī vēl joprojām grūti noticēt, taču pensionāre, kura pirms pusotra gada atvadījās no vīra, bet bērni laimi meklē ārvalstīs, tikai tagad sāk apjaust, ka tikusi apkrāpta. Lasot pa diagonāli pensionāres pieredzēto, likumsargu pārstāvis uzsver, ka šis ir klasisks romantiskās sarakstes krāpšanas gadījums.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:53

Jaunākās diskusijas