"Tas ir kaut kāds idiotisma gēns?"; daļa nikni par "tūristiem" Jēkabpilī, citi interesentus nenosoda

tautaruna.lv 16.janvāris 2023, 18:30
 
Kaspars Krafts / F64
Jēkabpilī plūdu situācija ir stabilizējusies Daugavas labajā krastā jeb Krustpils pusē, bet kreisajā krastā stāvoklis joprojām ir nestabils, šorīt TV3 pastāstīja Jēkabpils mērs Raivis Ragainis (LZP)

Vērtējot dambja drošību, Ragainis pauda cerību, ka lielāko risku ir izdevies pārvarēt. Dambis joprojām ir ļoti sliktā stāvoklī, bet, "ja nekās strauji un mežonīgi nemainās", izskatoties, ka dambis būs noturēts.

Pašvaldības politiķis atzina, ka ik pa laikam dambī parādās jaunas sūču vietas, bet stiprināts tas tiekot faktiski visā garumā neatkarīgi no tā, ir vai nav redzētas sūces.

Darbi notiek bez pārtraukuma. Dienesti strādā. "Lielākās problēmas ir ar tūristiem, kas atbraukuši skatīties plūdus," izteicās Ragainis. Atbraukušie neizprotot notiekošo un nezinot, kur uzturēties var būt bīstami.

Par šiem "tūristiem" vietnē "Twitter" aizsākusies diskusija.

Kaspars: Uz Jēkabpili vajag ne tikai braukt, bet organizēt ekskursijas. Cilvēkiem ir jāredz kas notiek ja būvē mājas nepiemērotās vietās!

Gunita: Var iztikt ar ziņu skatīšanos nevis uztaisīt selfiju citu nelaimju fonā.

Klāvs: Ja tas neapdraud tevi un citus cilvēkus, aizbraukt paskatīties - kāpēc nē? Tāpat kā cilvēki brauc uz Īslandi skatīties lavu no droša attāluma.

Artūrs: Tie ir tie paši cilvēki,kuri braucot garām avārijai (csn) piebremzē un pēta kas tur notiek,filmē utt,tādejādi izraisot avārijas situāciju paši + veido sastrēgumu

GaujasKrasts: Cilvēki jūtas labāk, ja egoisma vadīti redz, ka viņiem ir labāk, jo citiem ir sliktāk. Tas pat nav ļauni domājot, bet zināt, ka te ir nelaime, bet tu dosies mājās drošībā, kur nav nelaimes - dod viņu ego gandarījumu.

UG: Varbūt kāds aizbrauc un pēc tam kaut kā palīdz nelaimē cietušajiem. Varbūt kāds vienkārši apskata plūdus un tad ir labākas zināšanas, ka applūstošās teritorijās nevajag būvēt. Lai tik netraucē dienestu darbu! Izzināšanā nav nekā slikta.

Juris: Diemžēl Latvijā ir ļoti daudz cilvēku, kas jūtas labi tikai tad, kad redz, ka kādam ir slikti...

Artis: Domāju, ka mazs sakars ar postažu. Vairāk ar dabas lielo spēku. Gribētu aizbraukt apskatīties, ja arī nevienas mājas tur nebūtu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:56

Jaunākās diskusijas