Svētku kruīzs pasažieriem izvēršas murgā; kuģim neļauj piestāt vairākās ostās

tautaruna.lv 16.janvāris 2023, 1:30
 
pexels.com
2022. gada izskaņa un Jaunā gada sagaidīšana vairākiem simtiem kruīza pasažieriem paliks atmiņā vēl gadiem ilgi. "Viking Orion" pasažieri bija "iestrēguši" kuģī ļoti nopietna iemesla dēļ, vēsta "BBC".

Lielais kruīza kuģis ar 930 cilvēkiem uz klāja bija iestrēdzis pie Austrālijas krastiem, kad vairākas ostas atsacījās to uzņemt.

Ostas nevēlējās, lai kruīza kuģis piestāj, jo uz tā korpusa tika konstatēts biopiesārņojums - mikroorganismu, augu, aļģu vai mazu dzīvnieku esamība.

Vietējās varas iestādes un ostas negribēja pieļaut, ka kuģis piestāj krastā, baidoties par to, ka uz salas var tikt ievestas jaunas invazīvas sugas.

Kuģis kādā no Austrālijas ostām varēja piestāt vien tad, kad tika notīrīts tā korpuss. Kopumā četras ostas atteica uzņemt lielo kruīza kuģi.

Austrālijas zivsaimniecības departaments ziņo, ka tā ir parasta prakse visiem ienākošajiem starptautiskajiem kuģiem. Kuģis ir jātīra, lai Austrālija varētu izvairīties no "kaitīgiem jūras organismiem".

Kā tiek ziņots, kuģim tika liegta atļauja piestāt Kraistčērčā un Danidinā Jaunzēlandē un Hobārtā, Tasmānijā.

Pasažieris Kens Heidriks atklāj, ka pateicoties šim starpgadījumam, kuģis nevarēja piestāt četrās paredzētajās ostas pieturās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:22

Jaunākās diskusijas