Jaunieši atklāti par valsts aizsardzības dienestu: Iespējams, mēģināsim izvairīties

tautaruna.lv 7.jūlijs 2022, 10:58
 
Ilze Zvēra/F64
TV3 Ziņu aptaujāto jauniešu vairākums uzskata, ka militāro iemaņu apgūšana būtu noderīga: šāda pārliecība viņiem radusies pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā. Dzirdami gan arī pretēji viedokļi: daudzi neslēpj, šādu dienestu viņi ne vien neatbalsta, bet varētu mēģināt pat no tā izvairīties, vēstīja TV3 Ziņas.

Lielākā daļa sastapto jauniešu norāda, ka šādu iemaņu apgūšana tiem šķiet jēdzīga. Šāda pārliecība radusies pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā - karš apliecinājis, ka aizstāvēt savu valsti ir jāprot katram.

Jaunieši šobrīd vēl nespēja skaidri pateikt, vai šādu apmācību būtu gatavi iziet brīvprātīgi vai gaidīs, kad tā piecu gadu laikā varētu kļūt obligāta.

Vienlaikus daudzi jaunieši neslēpj, ka šādu dienestu, kas būtu obligāts, ne līdz galam atbalsta. Tie pat pieļauj, būs tādi to vienaudži, kuri no šādām militārajām mācībām varētu censties izvairīties.

“Diezgan smagi, jo ir daudz cilvēku, kas negribētu. Noteikti daudzi arī kaut kur skrietu projām, es nezinu, es tiešām nezinu. Tas tādu haosu noteikti radīs. (TV3: Domā mēģinās izvairīties?)Manuprāt, jā,” uzskata Kārlis.

“Es vēl par to nedomāju, nezinu vēl, ko man teikt par šo tēmu. Varbūt tas ir labi, es nezinu. Tas nav mans,” izsakās Edvīns.

“Es domāju, ka nav pareizi un tā nevajag būt. Tas ir viss, ko varu šobrīd komentēt. Es pat nezinu, varbūt samierināšos, ja tas pienāks,” teic Rustams.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:06

Jaunākās diskusijas