"Variantu nav", Liepnieks pauž striktu nostāju jautājumā par obligāto dienestu

tautaruna.lv 7.jūlijs 2022, 19:30
 
Oksana Džadana/ F64
Publicists un polittehnologs Jurģis Liepnieks mikroblogošanas vietnē "Twitter" neslēpj viedokli par ieceri veidot Valsts aizsardzības dienestu.

"OMD ir neizbēgams. Situācija šobrīd tāda, ka mēs nevaram prasīt Igaunijai, Lietuvai, Somija, Zviedrijai, kas būs tuvākie partneri aizstāvēt sevi un vēl mūs, sūtot šurp savus rezervistus, paši nedarot neko. Uz mums skatās nevis vienkārši, kā vājāko posmu, bet kā krievu aģentu midzeni," raksta Liepnieks.

"Mums ir jāpierāda partneriem un NATO, ka mēs vispār gribam cīnīties par savu valsti paši. Tieši Latvija šobrīd velk uz leju visa reģiona drošību, tā kā variantu nav. Kad Krievija kļūs par patiesi demokrātisku valsti, varēsim iespējams domāt par atteikšanos no OMD," savu domu turpina publicists.

Liepnieks atzīst, ka bez rezervistiem nav iespējams stāties pretī Krievijai, ko "Ukraina uzskatāmi parāda, kas un kā jādara, lai aizstāvētu savu zemi pret Krieviju ".

Ņemot vērā Krievijas radītos draudus un nepieciešamību pēc rekrutēšanas sistēmas uzlabošanas, 5.jūlijā Aizsardzības ministrija paziņoja, ka rosinās Latvijā ieviest vispārējo valsts aizsardzības dienestu, paziņoja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Šodienas sistēma ir sevi izsmēlusi, piebilda ministrs un norādīja, ka nav pamata domāt par Krievijas uzvedības maiņu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:42

Jaunākās diskusijas