Slavenais valzirgs atkal manīts jūras piekrastē; aicina tam netuvoties

tautaruna.lv 7.jūlijs 2022, 18:08
 
Pixabay
Slīteres Nacionālais parks savā "Facebook"kontā ziņo, ka parka jūras piekrastē manīts valzirgs.
"Valzirgs, kas 4. jūlija naktī tika ievērots Liepājas pludmalē, šodien konstatēts Slīteres Nacionālā parka jūras piekrastē. Valzirgu nacionālā parka piekrastē ir apsekojuši Dabas aizsardzības pārvaldes darbinieki.
Pārvaldes vecākais eksperts, zoologs Vilnis Skuja uzsver, ka, lai arī dzīvnieks ir ievainots un ir redzams, ka tam nav pietiekami biezs tauku slānis, tas patlaban nav bezpalīdzīgā stāvoklī un tam nav nepieciešams sniegt palīdzību.
Labākā palīdzība ir dzīvnieku netraucēt, tam netuvoties tuvāk par 10 metriem, nedzīt to atpakaļ jūrā un ļaut tam atgūt spēkus.
Atgādinām, ka, lai arī valzirgi cilvēkus neuztver kā barības objektus, tomēr, ja cilvēks pienāk tam pārāk tuvu, aizskar to un stiepj savu roku tam pretim, dzīvnieks aizstāvoties var iekost," raksta Slīteres Nacionālais parks.
Jau ziņots, ka ir konstatēts, ka Baltijas jūras krastā pie Liepājas ir izpeldējis valzirgs. Lai arī valzirgi dzīvo Ziemeļu ledus okeānā un tuvējās jūrās ziemeļu puslodē, kāds indivīds jau jūnija vidū tika manīts Vācijas piekrastē, bet Līgo dienā arī Polijas piekrastē. Iespējams, ka Liepājā krastā iznākušais valzirgs ir viens un tas pats dzīvnieks, ārvalstu eksperti izsaka minējumus, ka tā ir gados jauna valzirga dāma.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:19

Jaunākās diskusijas