Eksperti brīdina: izmantojot šo sastāvdaļu konditorejā, jābūt īpaši uzmanīgiem

tautaruna.lv 19.jūnijs 2022, 19:05
 
pexels.com
ASV Slimību un profilakses kontroles centra eksperti brīdina, ka šo deserta dekorēšanas sastāvdaļu nevajadzētu izmantot kulinārijā vai arī ir jābūt ļoti uzmanīgiem, ziņo "Best life".

Eksperti brīdina, ka izmantojot šo sastāvdaļu, pastāv risks saindēties.

Mūsdienās arvien biežāk desertu dekorēšanā tiek izmantoti spīduma "putekļi".

Spīduma "putekļi" tiek izmantoti, lai atstātu mirdzumu uz konditorejas izstrādājumiem, piemēram, kūkām. Tie ļoti skaisti izskatās. Visbiežāk tie ir zelta vai sudraba krāsā, piemēram, zelta putekļi vai sudraba putekļi.

ASV Slimību un profilakses kontroles centrs iesaka mājas apstākļos labāk izvairīties no šo dekoru izmantošanas, lai "neapēstu" iespējams kaut ko kaitīgu.

Svarīgi, iegādājoties šādus "puteklīšus", ir pievērst pastiprinātu uzmanību vai tie ir paredzēti uzturā jeb vai tos ir droši ēst. Ja šāda norāde uz etiķetes ir, tad tos droši var izmantot gatavojot saldumus. Savukārt, ja norādes nav, tad pastāv risks, ka tie nav ēdami. Ja "puteklīši" nav paredzēti lietošanai uzturā, tie var būt toksiski un pastāv liels risks saindēties.

ASV pirms pāris gadiem, 2018. gadā, seši bērni saindējās pēc tam, kad dzimšanas dienā bija ēduši kūku, kuras glazūrā tika izmantoti neēdami "zelta puteklīši".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:47

Jaunākās diskusijas