Atklāj galvenās ukraiņu problēmas pēc kara beigām

tautaruna.lv 19.jūnijs 2022, 15:13
 
F64
Pēc Krievijas un Ukrainas kara beigām, kas turpinās jau 9 gadus, ukraiņus, pirmām kārtām, sagaida ekonomiskās un demogrāfiskās problēmas. Tā paziņojis Ukrainas Nacionālās Zinātņu akadēmijas Socioloģijas institūta direktors Jevgeņijs Holovaha.
"Tās ir ekonomiskās un demogrāfiskās problēmas. Otrās ir saistītas ar iedzīvotāju, pirmām kārtām, vīriešu, skaita samazināšanos. Vēl viena nopietna problēma ir cilvēki, kas atstājuši Ukrainu," viņš sacīja.

Būtiska būs arī Krievijas karaspēka iznīcinātās infrastruktūras atjaunošana. "Ja rietumvalstis mūs atbalstīs, tad rezultātā, atjaunojot infrastruktūru, mēs varēsim to modernizēt. Galu galā Ukraina pirms kara dzīvoja padomju infrastruktūras palieku apstākļos, un tas vilka valsti uz leju. Tomēr viss būs atkarīgs no tā, ko mēs vispirms atjaunosim: infrastruktūru vai korupciju. Un tas ir jāuzrauga sabiedriskajām organizācijām. Ja tagad visa to uzmanība ir vērsta uz karu, tad vēlāk jākoncentrējas uz to, lai mēs neatjaunotu korupciju. Tas noteiks, vai mēs varam uzbūvēt jaunu Ukrainu," sacīja sociologs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:10

Jaunākās diskusijas