Nelaime vienā no Rīgas skolām; postījumi - apjomīgi

tautaruna.lv 19.jūnijs 2022, 5:00
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Vien trīs mēnešus kopš iepriekšējiem plūdiem Rīgas Mediju un mākslas tehnikumā (RMMT) atkal jauna ķibele. Šoreiz – krietni vien nopietnāka, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Februāra beigās ”Bez Tabu” tika iesūtīti video par avārijas situāciju RMMT. Par iezglītības iestādē nepieņemamo situāciju raidījumam vēstīja tieši skolēni. Atklājās, ka jumta remonta laikā radusies liela ūdens noplūde, vietām arī radot bojājumus. Skolas direktors gan pārliecinoši sacīja, ka nekāda avārijas stāvokļa nav un ka būvnieks ir apņēmies par saviem līdzekļiem novērst radīto postažu.

Maija nogalē un jūnija sākumā, skandinot trauksmes zvanu, raidījumā atkal vērsās skolas audzēkņi.

Tagad pat pirmajā stāvā air spaiņi, kuros pil ūdens. Lielajā aulā no apakšas ir ļoti labi redzami bojājumi ēkas augšējos stāvos.

Šajā skolas korpusā audzēkņu un darbinieku čalas nomainījusi spaiņu un ūdens simfonija. Pieklusuši pat strādnieki. Un vienīgais cilvēks, kurš šeit raujas vaiga sviedros, ir apkopēja, kurai ir jātiek galā ar visu lielo ūdens apjomu. Vismaz labi, ka ēkas augstākajā stāvā ir atslēgta elektrība, lai nenotiku vēl lielāka nelaime.

Ūdens sūcas cauri griestiem, rodas plaisas arī uz sienām. Vietām izveidojušies lieli mitruma pleķi. Vienā no kabinetiem jau brūk griestu apmetums, bet gaitenī pat izgruvuši liela izmēra caurumi. Cietis arī skolas aprīkojums.

Šoreiz gan skolā ir avārijas stāvoklis, turklāt pieņemts arī lēmums slēgt ūdens postīto mācību korpusu vairāku stāvu augstumā, atgriežoties pie izglītošanās attālinātā vidē.

Martā piedzīvoto plūdu cēlonis ir novērsts, proti, jumta centrālā daļa esot atjaunota, ūdens vairs netek, tā uzsver Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma direktors Gvido Zilūzis. Tomēr šobrīd notiek jumta nomaiņa virs ceturtā stāva. Veco segumu noņēma, ilgu laiku vietā neko neuzliekot, kā rezultātā jumta nav.

Jumta renovācija un arī korpusu savienošana ir jāpabeidz šovasar. Pretējā gadījumā tikšot zaudēts tik nepieciešamais Eiropas Savienības fondu līdzfinansējums. Un direktors šoreiz gan vairs nav tik optimistiski noskaņots, veltot arī skarbāku kritiku būvkompānijai SIA ”BūvKORE”.

"Šobrīd ir - lēmums viens - tiek taisīts pagaidu jumts. Darbi tiks veikti tikai un vienīgi tur, kur ir pagaidu jumti. Viss, kas apakšā ir kaut kur bojāts, mums arī vakar bija sapulce, pilnīgi viss tiks novērsts, un - par uzņēmuma līdzekļiem. Nekādā gadījumā ne pasūtītāja, nekādiem citiem. Par to mēs viennozīmīgi uzņemamies atbildību," saka Kristaps Pielēns-Pelēns, SIA ”BūvKORE” valdes loceklis, būvdarbu vadītājs.

Būvnieks arī sola iekļauties līgumā noteiktajos termiņos, un jaunajā mācību gadā skolas korpusā atkal varēs notikt mācības.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:35

Jaunākās diskusijas