Domburs pats nokļuvis jautājumu krustugunīs - par sievietēm, muzicēšanu, vērtīgākajiem īpašumiem

tautaruna.lv 19.jūnijs 2022, 1:30
 
Egons Ansbergs/F64
LTV raidījumā "Daudz laimes, jubilār!" viesojās Jānis Domburs, kas savā 50. dzimšanas dienā piekritis būt sev neierastā lomā – nevis uzdot jautājumus, bet atbildēt uz tiem pats.

Sava raidījuma "Kas notiek Latvijā?" studijā Jānis šoreiz sēžas ciemiņa krēslā, vēsta lsm.lv.

Intervijā J. Domburs stāsta, ka vairākkārt piedalījies arī LTV koncertos, piemēram, vienā no tiem izpildot tautā iemīļoto "Es nenācu šai vietā".

"Pāris reizes mani ir ievilkuši šajos Latvijas Televīzijas Līgo koncertos. Es neatteicu," Jānis nosmaida un parausta plecus.

Bija reize, kad mani savā koncertā aicināja piedalīties arī grupas "Pērkons" līderis Juris Kulakovs, tad, protams, es piekritu ar vēl jo lielāku prieku, jutos ļoti pagodināts.

Un kā gan ne? - grupa "Pērkons" ir ne tikai viena no Dombura mīļākajām grupām, bet, šķiet, savā uzstādījumā līdzīga Jānim - "Pērkona" dumpinieciskais gars, kvalitatīva tekstu izvēle un vēstījuma saturs stipri pāraug tikai mūzikas lauciņu vien. Grupas mūziķi bija Atmodas kaldinātāji, tāpat kā Jānis, kas laikrakstā "Atmoda" sāka strādāt teju no skolas sola, būdams, kā pats saka, zaļknābis.

Domburam nav svešs arī sports, sava raženā auguma dēļ viņš bijis pieprasīts basketbola spēlētājs, trenējies VEF bērnu un jauniešu sporta skolā.

Latvijas Televīzijas arhīvs glabā basketbola maču starp LTV komandu, kurā piedalās tā laika raidījumu vadītāji: Domburs pats, Elvis Jansons, Dāvids Ernštreits, Andris Kivičs, Gundars Rēders, - un pretinieku komandā "Klubs 33" ir daudzi vēlākie Domburšova viesi - valsts darbinieki, ministri un deputāti, arī mākslnieki. Jānis apgalvo, ka šī spēle tomēr savā notikuma lieluma ziņā nestāvot blakus Mākslas dienu turnīriem, kas ne reizi vien izvērsušies par diezgan lieliem skandāliem, jo, protams, tie bija ne tikai sporta svētki, tie bija arī brīvdomīgu cilvēku satikšanās reizes.

Paturpinot dažādu ātro jautājumu sēriju un runājot par sievišķību un vīrišķību, Jānis vīrišķību raksturo ar mēra sajūtu un atbildību, savukārt sievišķību: "Tas, ko mēdz saukt par sirds gudrību, varbūt pirmkārt. Bet, tāpat kā jautājumā par vīrišķību, tas ir komplekss skaidrojums."

Jautāts, kādas sievietes patīk? - Jānis tikai nosmaida: "Tās, kuras man patīk." Savukārt, uz filozofisko: kas ir dārgākais no īpašuma? - Jānis vaļsirdīgi nosaka: "Es ceru, ka intelektuālais īpašums."

Saruna ar Domburu rit viegli, kā pa diedziņu, jo viņš, pieradis pie tiešā ētera, ir veikls runātājs, un, būdams, pietuvināts mākslām, - arī asprātīgs jokotājs. Pie tam - ļoti atvērts jebkuram jautājumam, netieši apstiprinot paša teikto atbildē uz jautājumu:

"Kas tevi var atbruņot?" -

Es nemaz neesmu tik ļoti apbruņots, lai mani atbruņotu. Es nejūtos atbruņojams,

saka J. Domburs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:54

Jaunākās diskusijas