Mīklainos apstākļos Amazones mežos pazudis amerikāņu žurnālists

tautaruna.lv 12.jūnijs 2022, 18:30
 
Scanpicx
"The Guardian" darbinieks Doms Filipss un pamatiedzīvotāju eksperts Bruno Araujo Pereira pēdējo reizi tika manīti attālajā Džavari ielejā Amazonasas štatā, ziņo poertāls "People".

Doms Filipss, ilggadējais laikraksta "The Guardian" darbinieks, pēdējo reizi tika manīts attālajā Džavari ielejā Amazones tālajā rietumu daļā svētdienas rītā kopā ar Bruno Araujo Pereiru, Brazīlijas pamatiedzīvotāju nacionālā fonda (FUNAI) darbinieku, ziņoja CNN.

Tiek uzskatīts, ka abi ceļoja pa mežainu reģionu apmēram nedēļu, pirms ar laivu devās uz attālo Jaburu ezeru, kas atrodas netālu no Peru robežām.

Pēc tam 57 gadus vecajam Filipsam un Pereirai bija paredzēts atgriezties Atalaja do Nortes pilsētā, lai tiktos ar vietējo līderi svētdienas pēcpusdienā. Tomēr, saskaņā ar Džavari ielejas pamatiedzīvotāju organizāciju savienības (UNIVAJA) datiem, abi neieradās.

Organizācija pirmdien arī atklāja, ka Filipss un Pereira nedēļu pirms viņu pazušanas bija "saņēmuši draudus", piebilstot, ka "draudi nebija pirmie".

Tagad gan Brazīlijas federālās aģentūras, gan vietējie iedzīvotāji Amazonē meklē pazudušos piedzīvojumu meklētājus.

Filipsa un Pereiras ģimenes arī aicinājušas Brazīlijas valdību pastiprināt centienus atrast pazudušos vīriešus.

"Mežā katra sekunde ir svarīga. Katra sekunde varētu būt atšķirība starp dzīvību un nāvi," medijiem teikusi Filipsa sieva Alesandra Sampaio.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:05

Jaunākās diskusijas