"Viņi nogrieza galvas un spēlēja ar tām futbolu"; aktrise stāsta par Krievijas militāristu kādreizējām zvērībām Gruzijā

tautaruna.lv 12.jūnijs 2022, 21:50
 
Ekrānuzņēmus no Youtube
Ukraiņu aktrise Tala Kalataja stāsta, kā 90. gadu sākumā Krievijas militārpersonas izturējās pret civiliedzīvotājiem Gruzijā, vēsta fakty.ua.

Pēc viņas teiktā, viņas vīrs, gruzīnu uzņēmējs Laša Šihašvili, šajos gados atradās savā dzimtajā zemē. Par laimi, ar viņu viss ir kārtībā, bet atmiņas par 90. gadu sākumu esot asins stindzinošas.

Krievijas militāristi nevienu nesaudzēja: sadedzināja simtiem cilvēku, izvaroja dažāda vecuma meitenes, nogrieza cilvēkiem galvas un spēlēja ar tām futbolu.

Suhumi stadionā tika sadedzināts vīra pirmais skolotājs un viņa mātes ārsts. Cilvēki tika apklāti ar riepām un sadedzināti. Mēs par to neko nezinājām. Sociālo tīklu nebija, tikai dzīvi palikušo atmiņas. Un Putina arī tad nebija, ” sacīja Kalataja.

Viņa piebilda, ka Ukrainas kara sākumā viņas vīrs uzstājis, lai viņi pamestu Ukrainu, jo bijis ļoti noraizējies par viņu 16 gadus veco meitu.

"Mani gruzīnu draugi publicēja ziņas, sakot, ka tas, kas notika Bučā, kādreiz notika Gagrā. Arī toreiz viņi zaga tualetes podus no militārajām vienībām Gruzijā. Tas viss, kas tagad notiek Ukrainā, jau ir bijis, ”sacīja Kalataja.

Aktrise atzīmēja, ka viņas kvēlākais sapnis ir, lai Krievija izjuktu. "Pat, ja Putina nebūs, sabiedrība joprojām paliks. Lai kaut kas mainītos, ir nepieciešams, lai impērija sabruktu, ” piebilda aktrise.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:16

Jaunākās diskusijas