Vai rudenī būs jauns Covid-19 variants?

tautaruna.lv 12.jūnijs 2022, 13:15
 
Romāns Kokšarovs/F64
Infektoloģe Ludmila Vīksna kanāla TV24 raidījumā "Uz līnijas" atbildēja, vai rudenī Latvijā gaidāms cits Covid-19 variants.

L. Vīksna norāda, ka ir diezgan "šaubīgi", ka Latvijā parādīsies cits Covid-19 variants, bet pastāv iespēja, ka būs "mazliet izmainīts vīrusa variants".

"Es nedomāju, ka būs liels, speciāls darbs pie jaunām vakcīnām, bet pamazām pie tā strādā. Katram gadījumam," norāda L. Vīksna.

Infektoloģe atzīmē, ka pret omikrona paveidu tiek veidota īpaša vakcīna, lai gan šis variants noritēja viegli.

"Es gribu atgādināt visiem, ka tad, kad sāksies rudens, visiem vajag maskimāli atgriezties, pat bez valsts mudinājuma, bez SPKC mudinājuma, pie distancēšanās, iespējams, ka pie maskām. Pie visa vecā, ko mēs pagājušajā gadā bijām spiesti izdarīt," runājot par situāciju ar Covid-19 rudenī, saka infektoloģe un atzīmē, ka tas jādara arī tad, ja šis saslimšanas vilnis nav tik liels.

Jau vēstīts, ka ASV biotehnoloģiju uzņēmums "Moderna" paziņojis, ka izmēģinājumā gūti pozitīvi rezultāti bivalentajai jeb divvērtīgajai balstvakcīnai, kas būs iedarbīga gan pret omikrona variantu, gan pret oriģinālo vīrusa celmu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:18

Jaunākās diskusijas