Krievu karavīri nošauj savējo, kad viņš mēģina palīdzēt ukrainietēm

tautaruna.lv 12.jūnijs 2022, 19:30
 
Ekrānuzņēmums
Krievijas karavīri nogalināja vienu no savējiem, kad saskatījuši mēģinājumu glābt ukrainietes no nāves, ziņo portāls "The Sun".

Irina Perlifona (52) un meita Karolīna (29) mēģināja bēgt, kad Krievijas karaspēks iebruka Harkivā. Divi krievu karavīri piedāvāja palīdzību un mēģināja viņas noslēpt.

Viņi tika krievu karavīru pamanīti un Irina saņēma triecienu pa galvu un nomira meitas rokās. Bojā gāja arī viens no krievu karavīriem. Otrs tika smagi ievainots, taču viņam izdevās aizbēgt.

Incidents notika februārī,Karolīna pastāstīja,ka notikušais,tiek izmeklēts kā kara noziegums.

“Mana māte vadīja mašīnu, bet sāka krist panikā. Mēs apstājāmies un ieraudzījām divus krievu karavīrus.Mēs baidījāmies no ļaunākā, bet viņi patiešām gribēja palīdzēt.Viņi palīdzēja paslēpties pie garāžām un palika pie mums 15 minūtes, bet cita karavīru grupa viņus pamanīja un atklāja uguni," stāsta ukrainiete.

Karolīna stāstīja, ka draudzīgais karavīrs lūdza, sakot: "Nešaujiet, nešaujiet". Viņš sāka raudāt. Bija daudz kliegšanas.

“Es piecēlos un sāku trīcēt, jo redzēju savu mammu. Es atradu lodi viņas galvā un sapratu, ka viņa ir mirusi. Man bija tik bail. Es nevarēju noticēt notikušajam, ”stāsta Karolīna.

Ģenerālis Zeļenovs Jevgeņijs Aleksandrovičs tiek apsūdzēts kara noziegumos, pavēlot karaspēkam apšaudīt civiliedzīvotājus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:57

Jaunākās diskusijas