Atklāj cikos nevajadzētu ēst, lai priekšlaicīgi nenovecotu

tautaruna.lv 12.jūnijs 2022, 0:30
 
pexels.com
Jaunā pētījumā atklāts, kurā diennakts laikā nav ieteicams ēst, ja nevēlaties novecot ātrāk par saviem gadiem, vēsta "Eat This, Not That".

Žurnālā "Science" nesen tika publicēts jauns pētījums, kurā tika noskaidrots, kurā diennakts laikā nav ieteicams ēst, lai neveicinātu priekšlaicīgu novecošanos.

Pētnieki atklāj, ka cilvēkiem nav ieteicams ieturēt maltītes īsi pirms gulētiešanas jeb ēst vakaros.

Šādi ēšanas paradumi var veicināt gan priekšlaicīgu novecošanos, gan citas veselības problēmas.

Teksasas Universitātes Dienvidrietumu medicīnas centrs veica izpēti ar dzīvniekiem. Viena dzīvnieku grupa varēja ēst, kad vien to gribēja un tik lielā daudzumā, cik gribēja. Savukārt otrai dzīvnieku grupai tika pasniegta maltīte konkrētos laikos, noteiktā daudzumā.

Pierādījās tas, ka tie dzīvnieki, kuru ēda dienas laikā (konkrētos laikos), viņu dzīves ilgums bija par 20% garāks nekā otras grupas dzīvniekiem.

"Kad jūs ēdat dienas laikā, jūsu ķermenim ir vairāk laika, lai sagremotu pārtiku un izmantotu no ēdiena iegūto enerģiju. Kad jūs ēdat vakarā, jūsu ķermenis mēģina sagremot pārtiku, kamēr jūs guļat. Tas var izraisīt gremošanas traucējumus vai skābes refluksu," pauž ārste-zinātniece Oniksa Adegbola.

Ārste arī min, ka "ķermeņa dabisko pulksteni jeb diennakts ritmu regulē noteiktu hormonu izdalīšanās, un to ietekmē arī tas, kad cilvēks ēd."

Kad mēs ēdam vēlu vakarā (vai tuvu tam, kad mums vajadzētu iet gulēt), tas var izjaukt mūsu diennakts ritmu un apgrūtināt iemigšanu un aizmigšanu. Līdz ar to slikts, nepietiekams miegs ilgstoši var izraisīt tādas veselības problēmas kā aptaukošanas, sirds slimības un diabētu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:36

Jaunākās diskusijas