Londonā mistiski pazudusi latviete; viņu meklē jau 14 gadus

tautaruna.lv 12.jūnijs 2022, 7:20
 
Pixabay.com
Latvijā dzimusī Jeļena Žagarova, toreiz 38 gadus veca, mistiski pazuda 2008. gadā - brīdī, kad viņa no savām mājām Totenhemā bija devusies Londonas centru, lai paņemtu savu pasi, vēsta "The Sun". Lai gan viņas tautība nav zināma, darba biedri viņu uzskatīja par latvieti.

Pēdējo reizi viņa tika manīta Haigeitas stacijā galvaspilsētas ziemeļos 2008. gada 21. maijā.

Jeļena dzimusi Latvijā 1970. gada 31. janvārī. 1991. gadā viņa pārcēlās uz Londonu, cerot atrast tur labāku darbu nekā Latvijā. Viņa prata angļu valodu un līdz pazušanas brīdim Apvienotajā Karalistē jau bija strādājusi 17 gadus. Draugi viņu mēdza saukt par Elenu vai Aļonu.

Pēdējā rītā viņa aizsūtīja īsziņu savam draugam:

"Viss kārtībā, mīļais. Mīlu A xx".

Vēlāk policija konstatēja, ka tā bija pēdējā ziņa, kas nosūtīta no viņas tālruņa.

Ierodoties pēc pases, izrādījās, ka tā vēl nav gatava. Viņai lūdza atnākt tai pakaļ pēc trim stundām. Tāpēc viņa nolēma doties pastaigā pa Haidparku.

Pastaigas laikā viņai piezvanīja draugs un uzaicināja vakariņās. Viņa solīja padomāt. Bet tad bez pases devās ar metro atpakaļ uz Highgate staciju, kur ieradās aptuveni pulksten 13.30. Šī arī bija pēdējā reize, kur viņa tika manīta.

Policija sacīja, ka viņa pēdējo reizi savu tālruni bija lietojusi pulksten 16:30, atrodoties netālu no mājvietas, ko viņa dalījā ar saviem dzīvokļa biedriem. Pēc pulkstem 16.30 viņa vairs neatbildēja uz īsziņām un telefona zvaniem. Kad nākamajā rīta viņas draugs sazvanīja dzīvokļa biedrus, viņš uzzināja, ka Elena tajā naktī mājās nav atgriezusies un dzīvoklī jau ir policija.

Pēc viņas pazušanas tika sākta izmeklēšana, pārmeklēti tuvējie meži un ezeri. Arī publiskie aicinājumi sniegt informāciju par viņas atrašanās vietu, kā arī tiešsaistē publicēta atklātu vēstuli, kurā izmisīgi tika lūgta informācija, rezultātus nedeva.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:04

Jaunākās diskusijas